Kleine geschiedenis van de wetenschap Bekijk groter

Kleine geschiedenis van de wetenschap

Verkrijgbaar

Een prachtig geschreven en bondig overzicht van de ontwikkeling van de wetenschap en haar plaats in de maatschappij.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2005
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 278p.

Meer informatie

Hoe is de huidige wetenschappelijke kennis ontstaan? Hoe komt het dat wetenschap steeds meer vaste voet heeft gekregen in de samenleving en groot gezag heeft verworven? En wat is de invloed van de wetenschap op het algemene wereldbeeld?

Kleine geschiedenis van de wetenschap laat zien dat de wetenschap zoals wij haar kennen, een lange weg naar verzelfstandiging heeft afgelegd. Zij moest zich continu aan nieuwe omstandigheden en vragen aanpassen. Elke wetenschappelijke stap heeft veel inspanning en soms toeval gekend. Aristoteles, Galilei, Newton, Darwin en Einstein zijn enkele van de grootste beoefenaren ervan. Het natuuronderzoek is echter niet alleen een zaak van grote vragen, maar ook van kleine details. Naast de grote theorieën en methodes spelen ook meetinstrumenten, laboratoriumhulpen, tijdschriften en geld een belangrijke rol in de ontwikkeling van de wetenschap.

Kleine geschiedenis van de wetenschap is een prachtig geschreven en bondig overzicht van de ontwikkeling van de wetenschap en haar plaats in de maatschappij.

Auteurs

Rienk Vermij

Dr. Rienk Vermij is verbonden aan de afdeling wetenschapsgeschiedenis van de universiteit van Oklahoma.