Communicatietoolkid Bekijk groter

Communicatietoolkid

In gesprek met jongeren over hun (mentale) gezondheid

Verkrijgbaar

Dit boek biedt (aankomende) professionals een theoretisch kader, maar vooral praktische tools om met jongeren tussen 10 en 21 jaar in gesprek te gaan over hun (mentale) gezondheid.

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Een goede gezondheid is niet voor elke jongere vanzelfsprekend. Er zijn veel jongeren die klachten ervaren waarvoor niet altijd een medische oorzaak gevonden wordt. Deze klachten kunnen jongeren belemmeren in de dagelijkse dingen die zij graag doen; dit is niet altijd voor iedereen zichtbaar. Voor zowel de professionals in het onderwijs als de zorgprofessionals is het belangrijk oog te hebben voor deze jongeren.

Jongeren tussen de 10 en 21 jaar vinden het soms lastig om taal te vinden voor hun lichamelijke en/of mentale klachten. Vanuit onderzoek is gebleken dat goede communicatie essentieel is voor een goede begeleiding of behandeling.

Communicatietoolkid helpt (aankomende) professionals met jongeren in gesprek te gaan over hun (mentale) gezondheid. Niet alleen volgens een theoretisch kader, maar vooral met een aantal praktische tools die jongeren prikkelen en activeren om zelf aan de slag te gaan.

Het boek is geschreven om vanuit de visie op positieve gezondheid anders te kijken naar jongeren en hun klachten.

Auteurs

Ester van den Hul

Linda Goldsteen en Ester van den Hul werken al jaren samen als ambulant begeleiders vanuit het Regionaal Expertiseteam de Twijn in Zwolle. Zij begeleiden in het onderwijs kinderen en jongeren die langdurig ziek zijn of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. Ook ondersteunen zij scholen bij het vormgeven van passend onderwijs. Binnen het expertiseteam hebben zij de expertise op het gebied van SOLK verder ontwikkeld. Linda en Ester geven ook trainingen en workshops aan professionals.


Linda Goldsteen