Mantelzorg in de GGZ Bekijk groter

Mantelzorg in de GGZ

Verleden, heden en toekomst

Verkrijgbaar

Dit boek focust op de ontwikkelingen in de professionele geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland, geplaatst in een historisch perspectief.

Meer details

18,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 96p.

Meer informatie

Bij mantelzorg aan mensen met psychiatrische problematiek staat vaak emotionele steun, toezicht en het voeren van administratie voorop. Deze zorg is zwaar omdat de psychische aandoening vaak een grillig verloop kent, waardoor de naaste op het ene moment wel moet handelen en op het volgende moment juist niet.

In Mantelzorg in de ggz wordt gefocust op de ontwikkelingen in de professionele geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland, geplaatst in een historisch perspectief. Om de uitdagingen voor beleid, praktijk en onderwijs inzake mantelzorg in de ggz te funderen, is het van belang te weten hoe de ggz in Nederland is ontstaan, hoe de relaties tussen personen met psychische problemen, hun familie en professionals zich in de diverse perioden ontwikkelden en hoe in elke periode weer nieuwe uitdagingen worden gesteld aan deze onderlinge samenwerking. Elk hoofdstuk start met een casus en eindigt met reflectievragen om de lezer bewust te maken van het eigen handelen.

Dit boek is geschreven voor studenten van opleidingen op hbo en AD-niveau zoals Social Work en GGZ-Verpleegkunde.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Fuusje de Graaff

Fuusje de Graaff studeerde sociale geografie en volwasseneneducatie en werkt vanuit Bureau MUTANT en de Universiteit van Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in interculturele communicatie en de omgang met ‘anderen’ in onderwijs, welzijn, gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking. Dat betreft bijvoorbeeld de zorgverlening aan allochtone doelgroepen, maar ook interdisciplinaire samenwerking of de afstemming van beroepsgroepen en management.


Bert Stavenuiter

Bert Stavenuiter is directeur van MIND Ypsilon.


Deidre Beneken genaamd Kolmer

Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer is opvoedingsfilosoof en lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool.