Rede & religiositeit Bekijk groter

Rede & religiositeit

Een leidraad voor niet-gelovigen

9789068688092

Verkrijgbaar

Leraar levensbeschouwing Ton de Kok beschrijft wat God voor hem is en laat de lezer kennismaken met het rationele godsdenken.

Meer details

16,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 158p.

Meer informatie

Ton de Kok, leraar levensbeschouwing, heeft in zijn drie vorige boeken 62 filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars gevolgd en in hun bestaansworsteling geportretteerd. In dit vierde boek beschrijft hij wat God voor hém is. Hij roept daarbij Marcus Aurelius, Democritus, Epicurus, Lucretius en Spinoza te hulp, maar ook de bergbeklimmer Alex Hollond, zeezeiler Henk de Velde en de monniken van La Grande Chartreuse.

Daarna neemt hij de lezer mee de klas in op het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam waar hij al achttien jaar zijn leerlingen 5VWO laat kennismaken met het rationele godsdenken. De lezer zit achterin de klas en hoort over de oerknal, de uitdijing van het heelal, over de evolutie, het leven en over het bestaansmysterie in al zijn actualiteit.

Een moslimleerling schreef Ton de Kok: 'U wist op de perfecte manier mijn rationele en irrationele manier van denken te prikkelen. Dat had ik eerder nog nooit meegemaakt.'

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ton de Kok