Vrijdenken en humanisme in Nederland Bekijk groter

Vrijdenken en humanisme in Nederland

40 plekken van herinnering

9789068687132

Verkrijgbaar

Een veertigtal personen, organisaties en onderwerpen die van bijzondere betekenis zijn voor de humanistische traditie in Nederland. Iedere bijdrage gekoppeld aan een concrete plek.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 256p.
Extra met 120 illustraties in kleur

Meer informatie

In Vrijdenken & humanisme in Nederland passeren in chronologische volgorde een veertigtal personen, organisaties en onderwerpen de revue die van bijzondere betekenis zijn voor de humanistische traditie in Nederland. Deze zijn gekozen omdat ze een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan ‘de geestelijke bevrijding in de cultuur’.

Iedere bijdrage is gekoppeld aan een concrete plek, zoals een geboorte- of sterfhuis, een gebouw, een standbeeld, een graf, een naambord et cetera. Veel plekken kunnen ook nu nog van binnen worden bezocht.

Met bijdragen van
Wim Berkelaar * Bert Boelaars Paul Cliteur * Elsbeth Etty * Anton van Hooff * Nelleke Noordervliet * Miriam van Reijen * Piet de Rooy * Rob Tielman & vele anderen

Auteurs

Bert Gasenbeek

Bert Gasenbeek (1953) is historicus aan de Universiteit voor Humanistiek, gespecialiseerd op het gebied van geschiedenis van het humanisme. Tevens is hij directeur van het Humanistisch Historisch Centrum. Hij publiceerde onder meer, met anderen: J.P. van Praag, vader van het moderne Nederlands humanisme; Rob Tielman, een begeesterd humanist; Multatuli, inspiratiebron voor vrijdenkers en humanisten.