De groene weg naar de Middellandse Zee - deel 1 Bekijk groter

De groene weg naar de Middellandse Zee - deel 1

Van Maastricht naar Marnay

9789064558863

Verkrijgbaar

Fietsroute van Nederland via België, Luxemburg en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee die druk verkeer en grote steden mijdt en geen gebruik maakt van de hoge passen van Vogezen, Jura en Alpen. 8ste druk

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2020, 8ste druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 132p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Het is mogelijk te fietsen van Nederland via België, Luxemburg en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee en daarbij druk verkeer en grote steden te mijden. Deze weg is af te leggen zonder gebruik te maken van de hoge passen van Vogezen, Jura en Alpen. Zo is een fietsroute van ca. 1300 km ontstaan die voor het grootste deel leidt over secundaire wegen van uitstekende kwaliteit: geheel geasfalteerd. Daarbij bereikt men slechts enkele malen een hoogte van 600 meter. Dit maakt het ook voor vakantiefietsers mogelijk de Middellandse Zee te bereiken zonder zich bovenmatig in te spannen.

Zowel voor fietsers die een wat lager deel van de Ardennen prefereren, als voor degenen die vanaf Orange verder richting Narbonne willen fietsen, zijn er naar keuze alternatieve routes toegevoegd. Liefhebbers kunnen bovendien door het natuurpark van de Camargue weer terugfietsen naar Arles. Wat er aan cultuurschatten onderweg te vinden is staat in deze gids vermeld, maar de nadruk valt op de ongekende stilte van de natuur en het bijna ontbreken van snelverkeer op de uitgekozen wegen en in de dorpen.

De geheel opnieuw bewerkte route is zowel heen als terug beschreven, zodat men ook met bus of trein naar het eindpunt kan reizen en terug naar huis kan fietsen.

De fietsroute bestaat uit twee delen:
Deel 1: van Maastricht naar Marnay (met lager Ardennen-
alternatief en Eiffel-alternatief Roermond-Blankenheim-Trier-Cattenom).
Deel 2: van Marnay naar Stes.Maries-de-la- Mer (met alternatief naar St.Pierre-sur-Mer bij Narbonne).

Eerder bewerkt door Ben van Kan en Boudewijn van der Vlist. Naar de oorspronkelijke route van Henk Eikelboom en Aart van Rossum
Uitgave i.s.m. Europafietsers

Gerelateerde titels

Auteurs

Jules Noyons


Peter van Rossum