Schotland Rond 1 Bekijk groter

Schotland Rond 1

9789064558672

Verkrijgbaar

Een verzameling van rondgaande fietsroutes rond en door Schotland. Een grote ontdekkingstoch, inclusief de Hebriden, Orkneys, St. Columba en veel meer...

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2019, 3de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 188p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Van Newcastle-upon-Tyne gaat de route door noord-Engeland, langs de verdedigingsmuur van de Romeinse keizer Hadrianus naar Oban aan de westkust. Er zijn ook diverse extra routes, o.a. naar Ninian's cave. Langs de Lochs en kanalen gaat het dwars door Schotland naar Inverness.
Extra: een meerdaagse route langs de beste Whisky-distilleerderijen! Vervolgens een hele mooie route door de binnenlanden naar de grote steden Glasgow en Edinburgh die rustig - via kanalen - worden bereikt. Er is een speciale omweg rond Edinburgh voor wie de stad wil mijden. Tenslotte door de lieflijke Schotse Borderlands terug naar de oostkust (Holy Island) en van daar naar de boot in Newcastle.

Een grote ontdekkingstocht door Schotland, inclusief de Hebriden, Orkneys, St. Columba en veel meer...

Schotland Rond is een verzameling van rondgaande routes rond en door Schotland. Elk rondje is daarbij in een vakantie te fietsen, het geheel waarschijnlijk niet: het totaal is bijna 4.500 km. We gebruiken treinen en/of vliegtuigen als toe- en afvoer naar knooppunten. In een knooppunt kun je zo jouw fietstocht beginnen of eindigen. Uiteraard kan een knooppunt ook per fiets bereikt worden.

Vanaf de boot (Newcastle) bereik je per trein -of fiets- een knooppunt om daar je Ronde naar keuze te beginnen. Ook vanaf de grote vliegvelden zijn toevoerroutes beschreven naar het dichtstbijzijnde knooppunt.
Knooppunten zijn: Newcastle, Oban, (Glasgow), Fort-William, Kyle, Ullapool, Tongue, Inverness, Edinburgh.

Hoewel de hoogte nergens boven de 400 m komt, kan men over een groot deel van de route wel regelmatig korte, steile, klimmetjes verwachten. Niveau: Ardennen. De voorzieningen zijn soms, vooral in de routes van deel 2, dun gezaaid.

Deel 1: Zuidoost Schotland: Newcastle-Arran-Oban, Oban-Inverness-Edinburgh-Innerleithen, Innerleithen-Holy Island-Newcastle

Deel 2: Noordwest Schotland

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Bert Bohlander


Van dezelfde auteur:

Jan van Delft


Elze en Gijs van Puijvelde


Van dezelfde auteur:

Aad en Ellen Reijngoud