Sultans Trail fietsroute 1 Bekijk groter

Sultans Trail fietsroute 1

Wenen - Boedapest - Belgrado

9789064558368

Verkrijgbaar

Fietsroute van Wenen naar Istanbul gebaseerd op de historische route van Sultan Süleyman langs de Donau. Ca 1000 km doorheen een vlak landschap en langs een schat aan bezienswaardigheden.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 148p.

Meer informatie

De Sultans Trail fietsroute loopt van Wenen naar Istanbul en is gebaseerd op de historische route van Sultan Süleyman langs de Donau. Een enkel keer wijkt de route af om een historisch bijzonder dorp of bezienswaardigheid te bezoeken.

Deel 1 begint in Wenen en eindigt in Belgrado. De ca. 1000 kilometer van deel 1 is opgedeeld in 6 trajecten en twee alternatieve trajecten. De route gaat door maar liefst vier hoofdsteden: Wenen, Bratislava, Budapest, Belgrado en twee voormalige hoofdsteden Esztergom en Székesfehérvár.
Deel 2 beschrijft de route van Belgrado naar Istanbul.

Langs de Donau zijn talrijke overblijfselen te vinden uit het Osmaanse, Habsburgse, Romeinse en Avaarse rijk. Het hele gebied herbergt een schat aan bezienswaardigheden. De vele machts- en geloofsinvloeden zijn terug te vinden in de architectuur van gebouwen, kerken, moskeeën en synagogen. Veel gerestaureerde gebouwen hebben een toeristische bestemming gekregen, maar ook zijn er veel vervallen gebouwen die de aandacht verdienen.

Door de vele highlights op deze route en de ruime hoeveelheid aan toeristische voorzieningen is de Sultans Trail fietsroute een lust om te fietsen. Door het vlakke karakter van het landschap is de tocht ook geschikt voor minder ervaren fietsers. Voor de klimliefhebbers zijn er een paar korte bergetappes opgenomen, met prachtige vergezichten over de Donau.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Iris Bezuijen


Van dezelfde auteur:

Sedat Çakir