Hugo de Groot Pad Bekijk groter

Hugo de Groot Pad

Historische wandel- en fietsroute

9789086841561

Verkrijgbaar

De ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist (22 maart 1621), van Loevestein naar Antwerpen in 7 etappes, nauwgezet historisch gereconstrueerd.

Meer details

16,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

Tophit uit de vaderlandse geschiedenis: de ontsnapping van Hugo de Groot in de boekenkist. Sinds die verbazingwekkende stunt op 22 maart 1621 is het verhaal nooit meer weggeweest uit het collectieve geheugen. Maar veel details over die gevaarlijke tocht naar het veilige Spaanse gebied komen we doorgaans niet aan de weet.
Wel hebben zich in de loop van de tijd heel wat legendes rond Hugo's vlucht gevormd. Het ware verhaal is tot nu toe nooit goed in kaart gebracht. Het Hugo de Groot Pad is een wandel- en fietsroute op basis van een nauwgezette historische reconstructie van de complete vluchtroute. De route wordt gepresenteerd in de historische context.
Het boek rekent af met enkele hardnekkige misverstanden.

Zie ook de website www.hugodegrootpad.nl

Auteurs

Frans Godfroy

Frans Godfroy (1948) is journalist en onderzoeker. Hij schreef onder andere over de geschiedenis van het rebelse jaren '60 en '70 in het katholieke zuiden en de Tilburgse studentenbeweging (1969. Opstand in het Zuiden). Ook reconstrueerde hij de vluchtroute van Hugo de Groot van Loevestein naar Antwerpen voor wandelaars en fietsers.