Effective writing in English Bekijk groter

Effective writing in English

A Sourcebook

Verkrijgbaar

Praktische adviezen hoe een overtuigende Engelse tekst geschreven moet worden, met aandacht voor het structureren van de tekst, het ordenen van alinea's en zinnen, en het redigeren van het eindresultaat.

Meer details

36,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2017, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

Van veel Nederlandstalige academici en hbo'ers wordt verwacht dat zij correct, aantrekkelijk en doeltreffend Engels schrijven. Effective writing in English: A sourcebook is een betrouwbare leidraad bij het Engelstalige schrijfproces. Het geeft praktische adviezen hoe een overtuigende Engelse tekst geschreven moet worden, met aandacht voor het structureren van de tekst, het ordenen van alinea's en zinnen, en het redigeren van het eindresultaat.

Het doel van Effective writing in English is om de controle van een schrijver over zijn tekst te vergroten, en om te laten zien hoe je met een Engelse tekst je communicatieve doelen kunt bereiken. Aan de orde komen onder meer de grammaticale middelen die je kunt inzetten om op passende en doeltreffende wijze je zinnen te bouwen.Het boek kan gebruikt worden naast Principles and Pitfalls of English Grammar van J. Lachlan Mackenzie.

Effective writing in English is geschreven voor Nederlandstalige academici en hbo’ers die bewuster en zelfverzekerder in het Engels willen schrijven.

In deze derde herziene druk is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de beide eerste delen van het boek vrij radicaal herschreven, met veel nieuwe voorbeelden. Het hoofdstuk over spelling is uit het boek geschrapt; voor informatie over spellingsrichtlijnen wordt nu verwezen naar de website. Daarnaast is aan bepaalde hoofdstukken nieuwe informatie toegevoegd. Tot slot is de leeslijst aan het einde geactualiseerd.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Mike Hannay

Prof. dr. Mike Hannay is als hoogleraar verbonden aan de afdeling Engelse taal en cultuur van de Vrije Universiteit te Amsterdam.


J. Lachlan Mackenzie

J. Lachlan Mackenzie is als hoogleraar verbonden aan de afdeling Engelse taal en cultuur van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij heeft een brede ervaring in het doceren aan Nederlandstalige studenten Engels.