Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde Bekijk groter

Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde

Kwantitatieve methoden met Exceltoepassingen

Verkrijgbaar

Parate kennis van en ervaring met het werken met kwantitatieve gegevens voor bachelorstudenten economie aan hogeschool en universiteit. Tweede, herziene druk

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 244p.

Meer informatie

Studenten van economische studies moeten beschikken over parate kennis van en ervaring met het werken met kwantitatieve gegevens. Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde biedt studenten die kennis en ervaring.

In dit boek staan de twee belangrijkste wiskundige basisfuncties centraal: de lineaire en de exponentiële functie. Alle toepassingen van deze functies en hun onderlinge verbanden komen aan de orde, met veel aandacht voor wiskundige bewerkingen. Daarnaast verkent Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde kwadratische functies, derdegraads functies, gebroken functies en trapfuncties. In de laatste twee hoofdstukken komen toepassingen uit de financiële rekenkunde en ondernemingsfinanciering aan bod. Excel is het hulpmiddel bij al deze kwantitatieve toepassingen.

In deze tweede herziene druk is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over rentabiliteitswaarde. Het hoofdstuk over financiële rekenkunde is herschreven en het onderwerp afschrijvingsmethoden is toegevoegd. Deze twee hoofdstukken samen dekken nu alle gangbare berekeningen in de financiële wereld. Het aantal opgaven is uitgebreid en er zijn nieuwe voorbeelden uit de commerciële economie en bedrijfseconomie opgenomen.

Op de bijbehorende website staan de antwoorden en de uitwerkingen van alle opgaven, oefententamens en extra cases met opdrachten.

Basisboek wiskunde en financiële rekenkunde is geschreven voor bachelorstudenten economie aan hbo en universiteit.

Auteurs

Donald van As

Donald van As is verbonden aan het Domein Economie en Management van de Hogeschool van Amsterdam.


Jaap Klouwen

Jaap Klouwen is verbonden aan de HvA-HES te Amsterdam. Hij houdt zich onder andere bezig met het geven van onderwijs in kwantitatieve toepassingen binnen de economie.