Logistiek Bekijk groter

Logistiek

Een bedrijfskundige benadering

9789062833962

Verkrijgbaar

30,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijCoutinho
Jaar van uitgave2004
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's341p.

Meer informatie

Logistiek Een bedrijfskundige benadering is een handboek dat een totaalbeeld schetst van het brede domein van de logistiek. Daarbij is het verwerven van inzicht belangrijker dan het opdoen van gedetailleerde feitenkennis of het leren beheersen van complexe, rekenkundige modellen. In het boek wordt voortdurend aangegeven welke verbanden er zijn met andere vakgebieden binnen de bedrijfskunde en hoe de verschillende vakgebieden op elkaar inwerken. Zo ontstaat er een beeld van de logistiek vanuit een integraal bedrijfskundig perspectief.

De theorie wordt verduidelijkt aan de hand van een praktijkvoorbeeld: het wel en wee van het fictieve bedrijf Onenjo loopt als een rode draad door het boek. Daarnaast worden in de hoofdstukken kleine, fictieve of reële cases met vragen aangereikt, waarmee de studenten kunnen toepassen wat ze geleerd hebben.

Marco Oteman is docent aan faculteit Economie aan de Hogeschool van Utrecht. Hij schreef dit boek met medewerking van Arjan de Jong en Ruud Nentjes, die zijn afgestudeerd aan deze faculteit.

Auteurs

Marco Oteman

Marco Oteman (1956) is docent-onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht, doceert Bedrijfskunde, gespecialiseerd in HRM, Ethiek en Duurzaamheid. Als onderzoeker richt hij zich op Sociaal Kapitaal: het grensvlak van Ethiek, duurzaamheid en HRM. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam en is gevestigd als management consultant. Hij studeerde filosofie, talen en bedrijfskunde aan de Radboud universiteit Nijmegen en is als gastdocent verbonden aan diverse universiteiten en hogescholen in en buiten Nederland.