Rechtspraak - Kromspraak Bekijk groter

Rechtspraak - Kromspraak

Beslissen over kinderen na scheiding

9789085602002

Verkrijgbaar

Een pleidooi om bij beslissingen over kinderen bij echtscheiding uit te gaan van hun centrale belang om zich goed te mogen ontwikkelen. Vanuit een pedagogisch perspectief worden aannames en dogma’s geanalyseerd en van een helder alternatief voorzien. Een boek voor professionals, maar ook voor ouders en geïnteresseerden.

Meer details

32,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2022, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Veel kinderen maken de scheiding van hun ouders mee. Te veel scheidingen lopen uit op een langdurig conflict, met alle schade van dien. Dat zou beter moeten!

Rechtspraak - Kromspraak is een pleidooi om bij beslissingen over kinderen uit te gaan van hun centrale belang om zich goed te mogen ontwikkelen. Vanuit een pedagogisch perspectief worden aannames en dogma’s geanalyseerd en van een helder alternatief voorzien. Wat weten we eigenlijk over wonen in twee huizen? Is het gevaarlijk of normaal dat kinderen voorkeuren hebben? Kromspraak kan weer rechtspraak worden als we de kennis over kinderen voluit benutten. We kunnen kinderen recht doen als hun opvoedingsvraag hét uitgangspunt wordt. Zorgverdeling na scheiding is in dat denkmodel geen doel. Het is een middel om de opvoedingsvraag van het kind te voorzien van een opvoedingsantwoord door beide ouders de rol te laten nemen die aan de ontwikkeling zoveel mogelijk bijdraagt.

Professionals, maar ook ouders en geïnteresseerden, zullen in dit boek naast kennis en analyses ook handreikingen vinden voor hun handelen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Liesbeth Groenhuijsen