Unmute Bekijk groter

Unmute

Activerende didactiek voor de online taalles

9789046907757

Verkrijgbaar

Praktische werkvormen waarmee taaldocenten hun repertoire op het gebied van online taaldidactiek verder kunnen uitbreiden. Volgens het vierstappenmodel. Voor docenten Nederlands, NT2 en vreemde talen.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 72p.

Meer informatie

Voor een groot aantal docenten en leerlingen zijn taallessen op afstand verre van ideaal. De online didactische vaardigheden van docenten zijn in de afgelopen periode op de proef gesteld en bij een groot aantal docenten snel ontwikkeld.

Unmute
geeft praktische voorbeelden waarmee het repertoire van taaldocenten op het gebied van online taaldidactiek verder kan worden uitgebreid. Het boek is opgebouwd volgens het vierstappenmodel: starter, kop, romp en staart. Dit is een basismodel voor een goede les.

In het boek wordt een twintigtal werkvormen als bouwstenen voor taallessen beschreven waarbij het betekenisvol leren voorop staat en waar het online werken iets extra’s toevoegt. Alle werkvormen zijn erop gericht om de leerlingen in interactie te activeren en om het leren in beeld te brengen, zonder dat het de docent veel extra voorbereidingstijd kost. De werkvormen kunnen naast een taalmethode worden ingezet, maar ook aanvullend zijn voor docenten die leerlingen laten leren in projecten en leerteams aan grote of geïntegreerde taaltaken. Vaak gaat het bij deze werkvormen om kleine didactische ingrepen waarvoor de docent niet per se een digitaal wonder hoeft te zijn.

Unmute
is geschreven voor docenten Nederlands, NT2 en vreemde talen.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Masja Mesie

Masja Mesie is een zeer ervaren talendocent en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen. Zij verzorgt regelmatig (online) workshops voor docenten vreemde talen en Nederlands/NT2 is als trainer en adviseur werkzaam bij De Talengroep.


Alie Kammenga

Alie Kammenga is een zeer ervaren taaldocent en geeft al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie. Zij verzorgt regelmatig (online) workshops voor docenten vreemde talen en Nederlands/NT2 en is als trainer en adviseur werkzaam bij De Talengroep.