Religie Nu / Religion Today Bekijk groter

Religie Nu / Religion Today

Spiritualiteit in Nederland / Spirituality in the Netherlands

9789068685442

Verkrijgbaar

In schitterende foto's van de centrale rituelen van de verschillende geloofsgemeenschappen van Nederland geeft dit boek een mooi beeld van de huidige spiritualiteit en overeenkomsten tussen de religies.

Meer details

34,50 € incl. btw

Datasheet

colofongebonden (24 x 30 cm) - 256p. - 100 kleurenillustraties
jaar2011
UitgeverijThoth

Meer informatie

De Rotterdamse mediakunstenaar Eddy Seesing presenteert in Religie Nu eenenzeventig schitterende tableaux vivants van rituelen die in de verschillende geloofsgemeenschappen van Nederland een centrale rol spelen.
Hij werkte zeven jaar aan dit project waarin zowel christenen, joden, islamieten, hindoes, boeddhisten en natuurreligieuze gemeenschappen worden getoond.
Door de wijze waarop Seesing dit boek heeft samengesteld en ingedeeld, legt hij de nadruk op de overeenkomsten tussen de verschillende geloven.
In de begeleidende teksten beschrijven de voorgangers de religieuze betekenis van de rituelen, de daarbij behorende attributen en de ruimte waarin ze worden uitgevoerd.

Religie Nu geeft zo een gevarieerd beeld van het rijke scala aan religies die deel uitmaken van de hedendaagse Nederlandse samenleving.

Auteurs

Eddy Seesing