Bernardus van Clairvaux Bekijk groter

Bernardus van Clairvaux

Meester in de school van de liefde

9789463402897

Verkrijgbaar

Inleiding op het leven en de spiritualiteit van Bernardus van Clairvaux, monnik, mysticus, diplomaat en zonder twijfel een van de boeiendste persoonlijkheden van de 12de eeuw.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Bernardus van Clairvaux is zonder twijfel een van de boeiendste persoonlijkheden uit de twaalfde eeuw. Deze monnik, mysticus en diplomaat zette de spiritualiteit van het Westen voorgoed op nieuwe sporen, met zijn affectieve bruidsmystiek en het benadrukken van zelfkennis en subjectieve ervaring. Alleen de liefde kan de mens echt boeien en hem naar zelfrealisatie voeren, leerde Bernardus. Als spirituele meester wist hij hoe de mens in vrijheid, openheid en spontaniteit te laten opbloeien. 

Dit boek dient als inleiding op het leven en de spiritualiteit van Bernardus en vult in ons taalgebied een deplorabele leemte op in de kennis van deze fascinerende leraar van de liefde.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Guerric Aerden

Guerric Aerden (1955) is cisterciënzermonnik en priester van de abdij van Westmalle, waar hij onder andere de taak van novicemeester uitoefent en een groep cisterciënzerleken begeleidt.
Hij studeerde filosofie en theologie en bekwaamde zich in de spiritualiteit van het twaalfde-eeuwse cisterciënzerreveil. Hij is redacteur van De Kovel, monastiek tijdschrift voor Vlaanderen en Nederland. Hij vertaalde onder meer de Gulden Brief van Willem van Saint-Thierry (Kampen 2005) en samen met Krijn Pansters Ommekeer van Bernardus van Clairvaux (Budel 2009).