Passiviteit


Nederlands | 05-05-2023 | 64 pagina's

9789493246232

Paperback / softback


€ 9,50

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

‘Een pacifist is een zeldzaam beest in een schuilkelder.’

De oorlog in Oekraïne stelde ons idee van pacifisme op de proef. Moet Europa de wapens opnemen of niet? Kan het zijn geweten alleen sussen met humanitaire hulp? Wordt Europa’s houding tegenover de oorlog niet vooral gedreven door economische motieven?

In Passiviteit gaan de Oekraïense curator Alexandra Tryanova en de Belgische kunstsocioloog Pascal Gielen hierover in dialoog. Daarbij hebben ze het niet alleen over de huidige politieke situatie. Ze kijken ook naar zichzelf, naar hun eigen angsten en privileges. Wat is passiviteit in ons dagelijks doen en laten? Wanneer slaat pacifisme om in berusting, of onverschilligheid? Hoe dragen media en cultuur bij aan die houding?

Passiviteit geeft geen eenduidige antwoorden op deze vragen. Het zoekt eerder naar manieren om vrede te vinden met onze eigen gemengde gevoelens.

Kritisch Lezen (humanistischverbond.be) - "Het is verrassend hoeveel thema’s aan bod komen, hoeveel rechtzettingen, oogopeners en rake definities deze thema’s meekrijgen." - lezen

Lees alle persreacties 

Details

EAN :9789493246232
Auteur: 
Uitgever :Samenwerkende Uitgevers VOF
Publicatie datum :  05-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :169 mm
Breedte :117 mm
Dikte :7 mm
Gewicht :73 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :64