Rebellen


Nederlands | 12-06-2013 |

9789491297236

Paperback / softback


€ 24,90


 Voorraad in de winkel

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

'In ons land is het nooit de straat die beslist', sprak oud-premier Jean-Luc Dehaene tijdens de algemene staking van 1993. Het is een echo van wat onze leerkracht geschiedenis ons vroeger al doceerde. Maar wel een echo met een lange, valse baard. Want, tot spijt van wie het benijdt, zijn de belangrijkste maatschappelijke en politieke veranderingen in onze historie niet te danken aan vorsten, parlementen of stembusgangen.

In Rebellen leggen historici díe bladzijden uit onze geschiedenis bloot waarvan de officiële bronnen - onveranderlijk die van de gevestigde macht - geen gewag maken.Van boerenopstanden en stedelijk oproer tot religieuze oppositie en stakingen die aan de basis liggen van onze sociale zekerheid. Van het 'verzet' van de Galliërs tot de Indignados. Van Jacob Van Artevelde tot Julien Lahaut.

Een pantheon van onze vaderlandse onruststokers, u raadt dat goed. Of dacht u echt dat er alleen in de bossen van Sherwoord Robin Hoods hebben rondgelopen?

Met bijdragen van Anne Morelli, Jan Dumolyn, Bruno Bernard, Francine Bolle, Gita Deneckere, Serge Deruette, Michel de Waha, José Gotovitch, Jelle Haemers, Freddy Joris, Serge Lewuillon, Francis Sartorius, Anne-Laure Van Bruaene, Pierre Van den Dungen, Monique Weis, Els Witte en een epiloog van Thomas Blommaert.

Details

EAN :9789491297236
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Vertaler : Nancy Seghers
Publicatie datum :  12-06-2013
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :227 mm
Breedte :157 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :593 gr
Status :Beschikbaar