Jacques De Weerdt


Nederlands | 29-12-2022 | 112 pagina's

9789464663754

Hardback


€ 28,00


 Product store stocks

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Binnenkijken in de prachtpanden van Jacques De Weerdt, de mysterieuze architect van begin 20ste eeuw. Pareltjes in Art Nouveau en Belle Epoque stijl.

Tekst achterflap

Alex Elaut, stadsgids en erfgoedkenner in de stad Antwerpen, laat u binnenkijken in de prachtpanden van Jacques De Weerdt, de mysterieuze architect van begin 20ste eeuw. Het is 80 jaar geleden dat hij overleed. Prachtige Art Nouveau huizen in zowel Antwerpen, Berchem als Borgerhout zijn van zijn hand, maar over de man zelf is weinig geweten. Elaut toont vier pareltjes in de stad die De Weerdt gebouwd heeft, in de hoop om meer informatie over hem te vinden.

Maar wat weten we dan wel over hem? Jacques De Weerdt, geboren in 1867, is eigenlijk een Mechelaar. Daar woonde zijn familie en ging hij ook naar school. Na tien jaar aan de academie gaat hij aan de slag als tekenaar bij de Belgische spoorwegen, wat hem naar stad Antwerpen leidt.
Op tien jaar tijd zou hij wel honderd huizen in de stad hebben gebouwd. Over zijn eigen stijl zijn er al studies verschenen, maar informatie over zijn opdrachtgevers en medewerkers is er niet. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtte hij naar Rotterdam en na zijn terugkeer bouwde hij nog weinig. Was zijn inspiratie op? Was hij ziek? We weten het niet. We weten alleen dat hij in een psychiatrisch centrum verbleef en in 1942 in Boechout is gestorven. In Antwerpen had hij twee broers en een dochter, die trouwens ook in een psychiatrisch centrum terechtkwam. Ook in Mechelen had hij nog familie.

Slogan/Promotie

Herdenkingsboek naar aanleiding van het 80 jaar overlijden van architect Jacques De Weerdt

Details

EAN :9789464663754
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  29-12-2022
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :236 mm
Breedte :217 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :712 gr
Status :Tijdelijk niet beschikbaar
Aantal pagina's :112
Keywords :  antwerpen (stad);architectuur;art nouveau;de weerdt jacques