Ravissant Rome


Nederlands | 25-04-2024 |

9789462674936

Paperback / softback


€ 17,95


 Voorraad in de winkel

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Tien jaar na zijn succesboek 'Innemend Italië' treedt Italië-kenner Marc Vandenbon naar voren met een nieuw Italië-boek: een wandelgids over Rome. Hij fileert het historische centrum van de eeuwige stad en laat de lezer/wandelaar kennis maken met verborgen schatten in de schaduw van de toeristische trekpleisters. Steevast verrassingen die boeiende verhalen vertellen. Vaak verborgen in kleine straatjes, achter intrigerende gevels of in koele parkjes. Ontdekkingen die de eeuwige stad extra speciaal maken.

Met veel zorg stippelde de auteur negen wandelingen uit. Uiteraard wijst hij op de bekende monumenten - de verplichte nummertjes - maar deze fungeren als ijkpunt. Niet als doel. De wandelingen lopen (meestal) in lussen door het hart van de stad, binnen de historische muren, waardoor alles te voet kan worden bezocht.

Elk parcours staat uitgestippeld in de gids en via de bijgaande QR-code kan je het traject volgen op je telefoon, of ga je op zoek naar de extra info.

Marc Vandenbon (°1952) is een ex-leraar geschiedenis en maatschappelijke vorming aan de voedingsschool Ter Groene Poorte te Brugge. Hij woont in Brugge. Marc Vandenbon heeft in de laatste 25 jaar Italië vele tientallen keren doorkruist. Hij hield er een bijzondere kijk op de tricolore laars aan over. Marc Vandenbon is reeds jarenlang lid van SPQR en schrijft geregeld kronieken over Rome en Italië. Ze zijn te vinden op de website www.innemenditalie.be

Details

EAN :9789462674936
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  25-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Status :Beschikbaar