Hier kan iedereen groeien


Nederlands | 29-02-2024 | 212 pagina's

9789462674868

Paperback / softback


€ 24,90


 Voorraad in de winkel

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Aan sommige verhalen kan je je opwarmen. Het verhaal van vzw Elmer is er zo een. Al meer dan 25 jaar realiseert Elmer sociale kinderopvang in Brussel. Vier locaties, een bonte mix van kinderen, medewerkers met wortels in dertig verschillende landen, de overtuiging dat diversiteit een rijkdom is: in de sector is Elmer een naam als een klok. Een kwarteeuw geleden was het idee van sociale kinderopvang nochtans niet evident. De schaarse middelen en plaatsen, zo klonk het toen overal, moeten er in de eerste plaats zijn voor kinderen van ouders met een job. Ook vandaag blijft die opvatting leven.

Dit boek heeft de ambitie het debat over de toekomst van de kinderopvang een andere richting uit te duwen. Het is een pleidooi om kinderopvang verder vorm te geven als een plek ‘waar iedereen kan groeien’. Daarvoor vertrekt het van de schat aan verhalen die je bij Elmer dag na dag kan oprapen. Ze maken duidelijk wat kinderopvang in een grootstedelijke context kan betekenen voor kinderen en hun ouders maar ook voor de rest van de samenleving.

De Standaard - "We hebben de voorbije jaren zoveel gehoord over problemen in de kinderopvang, dat was bijna om wanhopig van te worden. Elmer toont net dat kinderopvang geen noodzakelijk kwaad is, maar een noodzakelijk goed kan zijn. Als je erin slaagt om kwaliteit te bieden, kan het een meerwaarde zijn voor iedereen: kinderen, ouders, begeleiders. Voor de hele samenleving.” - lees het interview 

Lees hier alle persreacties

Details

EAN :9789462674868
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  29-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :212