Gaza


Nederlands | 05-02-2024 | 250 pagina's

9789462674721

Paperback / softback


€ 20,00


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Zolang de wereld bestaat is er nog nooit een gevolg geweest dat geen oorzaak had. We noemen iets ‘een gevolg’ omdat het erna komt. Met de duizenden doden in en de systematische uithongering, onderwerping en vernietiging van Gaza laait ook de strijd over oorzaak en gevolg van het geweld in Palestina weer op. In dit boek nemen Ludo De Brabander en Soetkin Van Muylem je in sneltreinvaart mee doorheen de geschiedenis ervan. Waarom is dit een koloniale en geen religieuze kwestie? Hoe en wanneer begon ze? Welke rol speelden de Britten? Wat is zionisme? Hoe ontstond het Palestijns verzet? Wat is de Nakba? Hoe werd Israël na 1948 opgebouwd? Wat is Hamas en waarom is het aan de macht in Gaza en niet op de Westelijke Jordaanoever? Waarom is Israël de staat van alle Joden ter wereld en niet van de Palestijnen? Welke rol spelen de Verenigde Staten in het Midden-Oosten? Het abc van de Palestijnse tragedie.
Het tweede deel van het boek is een historische Q&A waarvoor is geput uit Gaza. Geschiedenis van de Palestijnse tragedie van Lucas Catherine.

Focus Knack - "Wat is zionisme? Hoe is Hamas ontstaan? Wat is de Nakba? Ludo De Brabander en Soetkin Van Muylem nemen je in sneltreinvaart mee door het abc van de Palestijnse tragedie. Veel actueler kan een boek niet zijn."

Lees alle persknipsels 

Details

EAN :9789462674721
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  05-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :295 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :250