Omgroei


Nederlands | 12-12-2023 | 180 pagina's

9789462674585

Paperback / softback


€ 22,50


 Voorraad in de winkel

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Wie is er bang van degrowth? Alleen al de term jaagt rechtse opiniemakers en vermogensbeheerders de gordijnen in. Groei is de smeerolie van het kapitalisme. Als de economie groeit, dan gaat alles goed, zo leer je op school. Maar wat bedoelen we met groei? Moet alles zomaar blijven groeien tot in het oneindige? De klimaatcrisis laat zien dat oneindige groei op een eindige planeet onmogelijk is. Degrowth, of omgroei, biedt een alternatief. Een veelbesproken term, maar nog vaak verkeerd begrepen. Dit essay geeft je de sleutels van een van de debatten van deze tijd in handen. Ontdek hoe een samenleving eruit kan zien die niet meer afhankelijk is van economische groei. Een wervend verhaal over minder privéjets, ongelijkheid, burn-outs en afvalbergen, maar ook over meer levenskwaliteit, tijd voor elkaar, duurzame spullen en een gezonde planeet. Anders gezegd, een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van de planeet.

"Omgroei daagt ons uit om verder te kijken dan de huidige economische modellen die momenteel de hoofdoorzaak zijn van de klimaatcrisis. Als we deze eeuw willen overleven met onze menselijke samenleving is een fundamentele verandering onontkoombaar. Omgroei, gekoppeld aan een diepgaande dekolonisatie van de huidige wereldverhoudingen en échte democratie zullen hier de bouwstenen van zijn." - Anuna De Wever

Lees alle persknipsels

Biografie

Dirk Holemans is coördinator van de denktank Oikos. Hij was onder andere auteur van Vrijheid & zekerheid (EPO, 2016). Elze Vermaas is medewerker bij Oikos. Het afgelopen jaar was ze vicevoorzitter van het Jong Wetenschappelijk Bureau Groen-Links. Lara Ferrante is medewerker bij Oikos. Ze schreef een masterproef over degrowth.

Details

EAN :9789462674585
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  12-12-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :180