Muiterij


Nederlands | 24-10-2023 | 280 pagina's

9789462674523

Paperback / softback


€ 20,00


 Voorraad in de winkel

   Beschikbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

'Muiterij' boekstaaft de opwinding van het wereldgebeuren vandaag. Bij ons in Europa staat het leven ook na de pandemie in rep en roer. De energie, het dure en onzekere leven, het gegraai en de overwinsten, de uitholling van wat eerlijk en
sociaal is: alles rommelt en kreunt en ratelt. De Britse summer of discontent beukt als een van de grote golven op rotsen die zij lange tijd niet hebben bereikt. Intussen botst de oude wereldorde met het zuiden. ‘Muiterij!’, roept Washington nu landen zelf kiezen met wie en hoe hun economie uit te bouwen en weigeren kamp te kiezen in een nieuwe ronde van koude oorlog, bommen en bloed. Intussen groeit de economie van de BRICS-landen die van de G7 boven het hoofd. De muiterij van het zuiden en die van het noorden keren zich tegen dezelfde wereldorde, dezelfde monopolies. Als zij elkaar vinden, keert de hoop terug. We beleven de kanteling van onze wereld. 'Muiterij' kijkt met nieuwe ogen naar die nieuwe wereld en giet dat in een vorm die even dichtbij en persoonlijk is als collectief en internationaal.

Humo - "Hij ontrafelt wie achter de hoge inflatie zit, hoe Europa wordt vermalen in het conflict tussen de VS en China, en wie de echte winnaar wordt van de oorlog in Oekraïne." - lees het interview (24/10/23)
Lees alle persknipsels

Details

EAN :9789462674523
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  24-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :280