Kleurrijke verhalen voor rebelse meisjes


Nederlands | 31-05-2023 | 104 pagina's

9789462674455

Paperback / softback


€ 19,90

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

De portretten van 47 inspirerende vrouwen met migratieachtergrond met een beroep of studie in de wetenschappen, technologie, engineering, kunsten en wiskunde.

Tekst achterflap

Vrouwen met migratieachtergrond met een beroep of studie in de wetenschappen, technologie, engineering, kunsten en wiskunde blijven vaak onopgemerkt. Toch bestaan ze, de vrouwelijke IT-ers van kleur, de kunstenaressen met migratieachtergrond, de wetenschapsters van diverse origine. Wat motiveert en wie inspireert hen om geneeskunde te studeren, aan de slag te gaan als onderzoekster of als straatmuzikant door Europa te trekken? Welke drempels kwamen ze tegen in hun carrière als vrouw met migratieachtergrond? Wat doen ze wanneer hun buitenlands diploma niet erkend wordt? Hoe worden ze onderzoekster wanneer geen enkele onderzoekster op hen lijkt? Dit boek bundelt de portretten van 47 inspirerende vrouwen met migratieachtergrond actief in STEAM. Ontdek de verhalen van zij die elke dag stereotypes doorbreken.

Knack - "Fadma Soussi deed het zo goed op school dat ze er nooit bij stilstond dat haar hoofddoek wel eens een hindernis zou kunnen zijn. Tot ze begon te werken." - lezen 

Biografie

Sayira Maruf is psycholoog en seksuoloog en schrijfster. Ze leent haar pen met veel enthousiasme aan projecten die stereotypes en clichés over vrouwen en mensen met een migratie-achtergrond doorbreken. Britt Lise van Putten is illustrator. In haar werk verkent ze verschillende sociale onderwerpen zoals feminisme, inclusiviteit, rechtvaardigheid en mentale gezondheid.

Details

EAN :9789462674455
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  31-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :298 mm
Breedte :210 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :599 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :104