Sluierzwemmen


Nederlands | 02-03-2023 | 160 pagina's

9789462674448

Paperback / softback


€ 20,00


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Het verhaal van 50 jaar integratie door de ogen van Zeynep Göktepe, die een opmerkelijk parcours aflegt. Een tijdsdocument dat aantoont dat integratie niet mislukt noch gelukt is, maar bezig is.

Tekst achterflap

‘Ik werd geboren in een huis op een heuvel. Vanuit het raam kon je er het hele dorp zien en eindeloos naar het golven van de Anatolische heuvels staren.’ Zeynep, dochter van Izmirli, is vier als haar moeder beslist haar man achterna te reizen naar het Belgische Gent. Hij werkt er zo hard dat hij ’s avonds soms de trappen niet meer op kan. Maar hij verdient er zijn brood. Dit boek vertelt het verhaal van vijftig jaar integratie door de ogen van Zeynep Göktepe. Het meisje dat als kleuter arriveert in de grote stad met zijn fabrieken en torens legt een opmerkelijk parcours af. Op haar veertiende begint ze te werken in een naaiatelier. Maar al snel rolt ze in wat men toen nog ‘het integratiewerk’ noemt. ‘Dit tijdsdocument’, aldus Luc Baekeland in zijn voorwoord, ‘toont aan dat integratie niet mislukt noch gelukt is. Het toont aan dat de integratie bezig is; zich dag na dag voltrekt via processen van wederzijdse aanpassing en via emancipatieprocessen die tot stand komen door concrete actie aan de basis. Een must-read voor mensen van vandaag die willen kijken voorbij de waan van de dag.’ Met een voorwoord van Luc Baekeland en een nawoord van Tina De Gendt

Biografie

Zeynep Göktepe studeerde gezinswetenschappen. Ze begon als intercultureel medewerker bij stad Gent in 1989 en is er vandaag nog steeds aan de slag als beleidsmedewerker. Zij is tevens oprichter van vzw adrenaline en vzw Compactuna.

Details

EAN :9789462674448
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  02-03-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :203 mm
Breedte :127 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :210 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160