Het Communistisch Manifest

Nederlands | 20-02-2023 | 115 pagina's

€ 15,00

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

175 jaar geleden rolde een van de belangrijkste politieke boeken van de moderne geschiedenis voor het eerst van de persen. Helder, beknopt, revolutionair... en nog steeds actueel.


Tekst achterflap

Karl Marx (1818-1883) is de geestelijke vader van het marxisme. Naast 'Het Communistisch Manifest' schreef Marx ook andere klassiekers als 'Het Kapitaal' en 'Loon, prijs en winst'. Friedrich Engels (1820-1895) bleef heel zijn leven aan de zijde van Karl Marx, met wie hij 'Het Communistisch Manifest' schreef. Hij publiceerde verder o.a. 'De toestand van de arbeidersklasse in Engeland'.


Biografie

In de Jean d’Ardennestraat nummer 50 in Brussel legt Karl Marx in 1848 de laatste hand aan Het Communistisch Manifest, samen met zijn spitsbroeder Friedrich Engels. ‘De geschiedenis van alle tot nu bestaande maatschappijen is de geschiedenis van klassenstrijden.’ Het Manifest zet de op zijn kop staande wereld op zijn voeten. De historische beweging van slavenmaatschappij naar feodaliteit en van feodaliteit naar kapitalisme, is een beweging van strijd. De strijdbeweging wordt gevoerd op stevige economische grond, die van de productie en de klassenverhoudingen daarbij. ‘Vandaag’, schrijft Friedrich Engels, ‘heeft deze strijd de trap bereikt waarop de onderdrukte klasse zich niet meer van haar onderdrukkende klasse kan bevrijden zonder tegelijk de hele samenleving van uitbuiting en onderdrukking te bevrijden.’ Nauwelijks 175 jaar later is Het Communistisch Manifest uitgegroeid tot een van de belangrijkste politieke boeken van de recente geschiedenis. Helder, beknopt en revolutionair. In het voorwoord gaat Peter Mertens op zoek naar de actualiteit van dit baanbrekende Manifest.Details

  EAN :9789462674370
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  20-02-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :202 mm
  Breedte :128 mm
  Dikte :12 mm
  Gewicht :154 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :115