Ge wint geen oorlog zonder verzet

Gustaaf, Raymond, Rosa en ik

Nederlands | 08-05-2023 | 280 pagina's

€ 29,90

   Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Een verhaal over Breendonk, Buchenwald en Dora. Maar ook over het dagdagelijkse leven in een dorp onder de Duitse bezetter. En over de liefde.


Tekst achterflap

Op een dag doen twee jonge mannen in het concentratiekamp van Buchenwald elkaar een plechtige belofte: ‘Als gij het niet haalt en ik wel, dan zorg ik voor uw gezin.’ De eerste heet Gustaaf, is houtgraveerder, zondagsmuzikant en partizaan. De tweede is spoorman Raymond, opgepakt door de nazi’s als gijzelaar na een aanslag op een VNV’er in zijn dorp. En dan is er nog Raymonds vrouw Rosa. Na zijn arrestatie blijft ze overeind in een dorp dat haar de rug toekeert, zonder inkomen en met de zorg voor Marcel, hun zoon.

Sommige verhalen moeten opgeschreven worden. 'Ge wint geen oorlog zonder verzet' is zo’n verhaal. De auteur is de dochter van Marcel, de kleindochter van Rosa en Raymond en ... de stiefkleindochter van Gustaaf. In dit knap opgebouwde boek laat ze de kleine oorlogen van de vier door elkaar vloeien. Over Breendonk, Buchenwald en Dora. Maar ook over het dagdagelijkse leven in een dorp onder de Duitse bezetter. En over de liefde.
‘Gustaaf was het verleerd over de kampen te spreken’, schrijft Rita Vrancken in haar epiloog. ‘Ze geloofden hem toch niet.’ Met deze thriller geeft ze hem alsnog een stem.

Met een voorwoord van Marc Van Ranst


Biografie

Rita Vrancken publiceerde eerder 'Buiten blijft het zondag' (2017) en 'Het ouderlijk huis' (2019).Details

  EAN :9789462674332
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  08-05-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Status :Beschikbaar
  Aantal pagina's :280