Theater is democratie in het klein


Nederlands | 21-09-2022 | 240 pagina's

9789462674110

Paperback / softback


€ 22,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Via een betoog en in dialoog bespreekt kunstenaar Milo Rau wat het (stads)theater van de toekomst zou kunnen zijn.

Tekst achterflap

Zoals alle kunst is ook theater niet zomaar een weerspiegeling van de realiteit. Door zijn veelzijdige relatie tot ons samenleven, brengt het onze werkelijkheid mee tot leven. Theater heet niet voor niets ‘de levende kunsten’: het leeft, roept in het leven, geeft leven. Daarin zit zijn uitdaging. In dit boek bespreekt kunstenaar Milo Rau hoe hij die uitdaging aangaat, samen met anderen. Eerst via een betoog en vervolgens in dialoog met criticus Marijn Lems. Ten slotte komen enkele makers aan het woord die mee deel uitmaken van het stadstheater NTGent, waarvan Rau artistiek directeur is. Lara Staal, Chokri Ben Chikha, Luanda Casella, Jesse Vandamme en Miet Warlop: wat zou volgens hen het (stads)theater van de toekomst kunnen zijn?

"Milo Rau schrijft een boek, en dat is verhelderend – voor de reflectie over zijn kunstpraktijk, maar ook voor de bedrijfsvoering van NTGent, het stadstheater waar hij sinds 2018 artistiek leider is. Verhelderd zowel door wat in het boek staat, als door de vragen die niét aan bod komen." - &e-tcetera.be (28/11/2022)

Lees alle (pers)reacties

Biografie

Voorwoord door Lily Maeve Climenhaga Deel 1. De kunst van het verzet Deel 2. De waarheid van de omstandigheden Deel 3. Waarom kunst? Milo Rau in gesprek met Marijn Lems Eerste akte: geweld en radicale kunst Tweede akte: naar een School van Verzet Derde akte: wat zijn micro-ecologieën? Vierde akte: het stadstheater van de toekomst Deel 4. Theater is democratie in het klein Toespraken door Chokri Ben Chikha, Luanda Casella, Milo Rau, Lara Staal, Jesse Vandamme en Miet Warlop Dankwoord Over de auteurs

Inhoudsopgave

Milo Rau is regisseur, auteur en artistiek directeur van NTGent.

Details

EAN :9789462674110
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  21-09-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :202 mm
Breedte :125 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :253 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240