Oorlogskoorts

Nederlands | 21-09-2022 | 160 pagina's

€ 20,00

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Een ontnuchterende analyse over de oorlog die zich achter deze oorlog verbergt en het totaal onderschatte gevaar van een nucleaire winter. Maar ook over neo-mccarthyisme en een cultuur van vrede.


Tekst achterflap

Zijn we slaapwandelend op weg naar de Derde Wereldoorlog? De auteurs van dit boek heten niet Madame Soleil. Maar dat hoeft ook niet. Want wie zijn ogen opent, merkt hoe sinds de invasie van Rusland in Oekraïne elk kritisch vermogen in de koelkast is gestopt. Zo van: ‘Wàt, u plaatst kanttekeningen bij de extra miljarden voor vernietigingswapens? Vriendje van Poetin!’ Met dit boek proberen Christophe Callewaert en Ludo De Brabander ons wakker te schudden. Een ontnuchterende analyse over de oorlog die zich achter deze oorlog verbergt en het totaal onderschatte gevaar van een nucleaire winter. Maar ook over neo-mccarthyisme, een cultuur van vrede en Jean Jaurès.


Recensie/Quote

DeWereldMorgen (5/12/2022) - "Oorlogskoorts: een pletwals aan propaganda overspoelt ons" - "... een schitterend pleidooi voor duurzame vrede ... verplichte lectuur voor al wie zich niet wil laten hypnotiseren door de oorlogspropaganda van de ‘good guys’." - lees de recensie van Miel Dullaert

Lees alle (pers)reacties en de quotes van Alain Platel, Kristien Hemmerechts en Mieke VogelsDetails

  EAN :9789462673809
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  21-09-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :202 mm
  Breedte :125 mm
  Dikte :20 mm
  Gewicht :266 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :160