Het parlement en de velen


Nederlands | 20-06-2022 | 300 pagina's

9789462673779

Paperback / softback


€ 29,90


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Pleidooi voor radicale democratie dat ons oproept, ondanks de ontgoochelingen en gebreken, het parlementaire politieke werk niet op te geven. De linkerzijde moet het parlement democratisch veroveren.

Tekst achterflap

Politieke radicaliteit vinden we vandaag eerder in de kunsten terug dan in de politiek zelf. Moet de kunst dan het politieke in de politiek redden? Dit pleidooi voor radicale democratie roept ons op om, ondanks de ontgoochelingen en gebreken, het parlementaire politieke werk niet op te geven. Zelfs Blanqui, de eeuwige revolutionair, stelde zich meermaals kandidaat bij verkiezingen. Want net in deze bijzondere tijden kan een parlement met zijn gekozen vertegenwoordigers de plaats van radicaal en wereldwijd protest zijn. Als parlementen echter de chantage van regeringen blijven accepteren, als radicaliteit en vertegenwoordiging elkaar niet kunnen vinden, dan stevenen ook wij af op een catastrofe: de implosie van het democratische regime. Liever dan de representatieve politiek in te ruilen voor artistiek protest en ecologische rebellie, en het zo over te laten aan rechts, moet de linkerzijde het parlement democratisch veroveren.

"Het hoeven niet altijd de anarchisten te zijn die goegemeente op stang jagen, het kan ook andersom" - interview met Dieter Lesage - Knack (1/06/2022) - lezen

Lees alle (pers)reacties

Biografie

Voorwoord door Rudi Laermans Inleiding. De Velen en het Parlement Hoofdstuk 1. ‘We are the Many’ Hoofdstuk 2. ‘Ye are Many – They are Few’ Hoofdstuk 3. ‘We are many – every single one of us’ Hoofdstuk 4. De polis en de Velen Hoofdstuk 5. De Velen en de armen Hoofdstuk 6. De armen en de Assemblee Hoofdstuk 7. De Assemblee en de Soeverein Hoofdstuk 8. De Soeverein en de Velen Hoofdstuk 9. De Velen en de politiek Hoofdstuk 10. De politiek en de meerderheid Besluit. Tien stellingen over politiek Dankbetuiging Verantwoording Noten Bibliografie

Inhoudsopgave

Dieter Lesage is een Belgisch-Duits filosoof, schrijver en criticus. Hij is docent politieke theorie, filosofie en artistiek onderzoek aan het Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound (RITCS) in Brussel en woont in Berlijn.

Details

EAN :9789462673779
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  20-06-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :227 mm
Breedte :151 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :523 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :300