Fuck de media, red de pers


Nederlands | 14-04-2022 | 200 pagina's

9789462673694

Paperback / softback


€ 20,00


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Dit boek beschrijft hoe nieuws een mediacircus werd en eindigt met een dringende oproep: er is actie nodig om onafhankelijke, kritische en diverse journalistiek te beschermen.

Tekst achterflap

We hebben het nog maar zelden over ‘de pers’. We spreken vooral over ‘de media’. Meestal dan nog over ‘de sociale media’. Sinds de totale overrompeling door Facebook en cie. ligt wat ooit de vierde macht was aan het infuus. Nieuws werd een mediacircus. Het programmeert 24/7 voorstellingen met relletjes van de dag, alternatieve feiten en regelrechte leugens. Het is in handen van enkelen die hun profijt laten primeren op het welzijn van hun toeschouwers. Het werd de motor van de ontwrichting en de tweedeling van onze samenleving. Guido Van Liefferinge, oprichter van bladen als Joepie en Dag Allemaal, was veertig jaar lang een van de gezichten van de populaire pers in Vlaanderen. Zijn Fuck de media, red de pers is een J’accuse. Van de almacht van de Citizen Kanes van gisteren tot die van de Murdochs en de Zuckerbergs van vandaag: het omspant meer dan een eeuw. Het eindigt met een dringende oproep: er is actie nodig om onafhankelijke, kritische en diverse journalistiek te beschermen en te steunen. Anders komen onze hard bevochten vrijheden en verworvenheden in het gevaar.
Met een voorwoord van Rik Van Cauwelaert

"De knuppel ligt in het hoenderhok. De vraag is hoe diep journalisten die vandaag werkzaam zijn binnen de reguliere media zichzelf intussen hebben ingegraven in de eigen loopgraven. Gaan ze het debat aan? Schieten ze op de pianist? Of zwijgen ze hem gewoon dood?" - Apache.be (8-04-2022) - lees de recensie 

Lees alle (pers)reacties

Biografie

Voorwoord door Rik Van Cauwelaert 7 Woord vooraf. De waakhond ligt aan het infuus 12 Het rijk van de Citizen Kanes 17 Het imperium van Murdoch 46 Welkom in Dystopia 74 Stop de mediacratie 139 Nawoord 190

Inhoudsopgave

Guido Van Liefferinge begon zijn journalistieke carrière bij Het Laatste Nieuws. Hij lanceerde onder andere Joepie, Dag Allemaal en Goed Gevoel en was hoofdredacteur van Het Nieuwsblad.

Details

EAN :9789462673694
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  14-04-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :225 mm
Breedte :152 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :341 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :200