Debatfiches van de Vlaamse elite


Nederlands | 21-03-2022 | 300 pagina's

9789462673670

Paperback / softback


€ 24,90


 

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Politiek is een wereld van taal en taal is strijd. Klassenstrijd. Dit boek fileert de mythes, dooddoeners, frames, oneliners, hondenfluitjes en andere semantische salto’s van de vrienden van de elite.

Tekst achterflap

Robrecht Vanderbeeken is doctor in de wijsbegeerte. Hij wijdde zich aan cultuur, cultuurbeleid en ideologiekritiek: als docent en onderzoeker in Gent, Brussel en Londen, maar ook als curator, dramaturg en organisator van videosalons en cultuurdebatten. Hij is co-uitgever van EPO. Hij schreef Buy buy art (EPO, 2015) en was editor van Vlaanderen excelleert!? (EPO, 2020) Karim Zahidi is filosoof en wiskundige, docent wetenschapsfilosofie en logica. Met Jan Blommaert schreef hij De paradox van Hayek (EPO, 2014).

Biografie

‘De hardwerkende Vlaming betaalt zich blauw aan de luie Waal.’ ‘De VRT is een rode burcht.’ ‘Er staat een Chinese muur tussen N-VA en Vlaams Belang.’ ‘De Europese cultuur is uitgeput.’ ‘Racisme is relatief.’ ‘Klimaatactivisten zijn verwende kinderen.’ Politiek is een wereld van taal en taal is strijd. Klassenstrijd. Bij N-VA, Vlaams Belang, Voka en hun fellow travellers zijn ze daar erg bedreven in. Het is verbazend hoeveel rechtse woorden en slogans de laatste decennia in onze hoofden zijn geslopen. Dit boek fileert de mythes, dooddoeners, frames, oneliners, hondenfluitjes en andere semantische salto’s van de vrienden van de elite. Een verklarende handleiding bij de newspeak. Want als taal voor het politiek personeel van VOKA-Vlaanderen de sleutel tot de Vlaamse identiteit is, welk wereldbeeld zit er dan achter hun eigen taal?

Met bijdragen van o.a. Tom Lanoye, Rachida Lamrabet, Jean-Paul Van Bendegem, Marlies De Munck, Ico Maly, Evelien Jonckheere, Olivier Pintelon, Michelle Graus, Rudi Laermans, Deniz Agbaba, Dominique Willaert, Saïda Isbai, Jelle Versieren, Christophe Callewaert, Sacha Dierckx, Patrick Deboosere, Lieven De Cauter en Jan Blommaert.
Met cartoons van lectrr

"In 'Debatfiches van de Vlaamse elite' demonstreert een keurkorps aan auteurs hoe het rechtse idioom grossiert in verdraaiingen, halve waarheden en ronduit verzinsels." – Apache.be (29/03/2022) - lees de recensie

Lees alle (pers)reacties

Details

EAN :9789462673670
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  21-03-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :225 mm
Breedte :152 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :415 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :300