Het Belgische migrantendebat

Nederlands | 22-02-2022 | 300 pagina's

€ 24,90

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Heruitgave van de analyse die, met de ongemakkelijke conclusie dat ons migrantendebat door en door rechts was, in 1992 insloeg als een bom. Wat is er ruim dertig jaar later veranderd?


Tekst achterflap

In 1991 beleefde dit land de doorbraak van Vlaams Blok, de voorloper van Vlaams Belang. Een jaar na die Zwarte Zondag tikten Jan Blommaert en Jef Verschueren Het Belgische migrantendebat bij elkaar. Hun analyse: ondanks de oprichting van een Koninklijk Commissariaat voor het Migrantenbeleid wordt het debat van de ‘tolerante meerderheid’ beheerst door een geloof in de heilzaamheid van een homogene samenleving en een afkeer voor verregaande diversiteit. Hun ongemakkelijke conclusie: ons migrantenbeleid is door en door rechts. Het boek sloeg in als een bom. Het viel niet overal in goede aarde, maar de auteurs ontvingen er in 1993 de Arkprijs voor het Vrije Woord voor. Op algemene vraag geeft EPO het boek nu heruit. Want wat is er ruim dertig jaar later veranderd? Het boek had net zo goed vorige week geschreven kunnen zijn. Bekijk de vele citaten en vergelijk ze met wat er vandaag verschijnt. En trek dan je eigen conclusies.


Biografie

Jan Blommaert was hoogleraar taal, cultuur en globalisering en directeur van het Babylon studiecentrum aan Tilburg University. Naast zijn academisch werk publiceerde hij bij EPO veertien boeken. In 1993 kreeg hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn bijdragen over het migrantenvraagstuk. Hij overleed op 7 januari 2021. Jef Verschueren is emeritus hoogleraar taalkunde aan de Universiteit Antwerpen. Hij is oprichter en secretaris-generaal van de International Pragmatics Association (IPrA), de oorspronkelijke uitgever van dit boek.Details

  EAN :9789462673656
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  22-02-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :230 mm
  Breedte :152 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :393 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :300