Dansen op een ziedende vulkaan


Nederlands | 02-06-2022 | 300 pagina's

9789462673526

Paperback / softback


€ 22,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten. Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren.

Tekst achterflap

Het is met samenlevingen zoals met vulkanen: als de druk te groot wordt, is het wachten op de uitbarsting. Van de bestorming van het Capitool na de Amerikaanse presidentsverkiezingen tot de antivaxers, en van de oproep om linkse leerkrachten te verklikken tot de massale steun voor de voortvluchtige beroepsmilitair Jürgen Conings: de druk op onze liberale democratieën ís immens groot aan het worden. Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten. Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren. Een prikkelend essay over Freud en het onbehagen in onze cultuur, het in de steek laten van de arbeidersklasse, algoritmes en rattenvangers van Nieuw Rechts.

"Een J'accuse. Een aanklacht die de huidige tijdsgeest scherp op de korrel neemt. Willaert fileert het onbehagen in onze samenleving. Stap voor stap legt hij de psychologische processen bloot die de sociaaleconomische en technologische organisatie van onze samenleving stuurt. Een aanrader voor iedereen die droomt van een betere wereld." - Ico Maly, docent Digital Media & Politics aan Tilburg University, hoofdredacteur van Diggit Magazine en auteur

Lees alle (pers)reacties

Biografie

Een parabel Inleiding 1. Het onbehagen in de cultuur 2. De relatie tussen onbehagen, woede en geweld in onze samenleving 3. De waanzinnige wedloop van onze wereldeconomie 4. Big tech en de radicale aanval op onze democratie 5. De ontmenselijking van de ander 6. De ontmanteling van de publieke sfeer 7. De toekomst van de menselijke beschaving 7.1. De strijd voor erkenning en waardigheid 7.2. Het ontmarkten van de samenleving 7.3. Het herbetoveren van de wereld 7.4. Het ontwikkelen van een collectieve horizon 7.5. Het ombuigen van woede Noten

Inhoudsopgave

Dominique Willaert is columnist en essayist, theater- en documentairemaker en was twintig jaar actief als artistiek leider van Victoria Deluxe.

Details

EAN :9789462673526
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  02-06-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language : Nederlands
Hoogte :226 mm
Breedte :152 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :361 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :300