Angela Davis

Een autobiografie

Nederlands | 06-05-2022 | 400 pagina's

€ 24,90

   Bestelbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Activiste Angela Davis vertelt niet alleen haar eigen fascinerende verhaal, maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld.


Tekst achterflap

Angela Davis is auteur, activist en professor. Ze schreef artikelen, essays en boeken en doceerde aan universiteiten in de Verenigde Staten, Europa, Afrika, de Caraïben en de voormalige Sovjet-Unie.


Biografie

Ze groeide op in ‘Dynamite Hill’, een wijk in Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama die tegelijk speeltuin van de Ku Klux Klan en epicentrum van de burgerrechtenbeweging was. Studeerde in Parijs, Frankfurt, Berlijn en Californië. Werd actief in de burgerrechtenbeweging. Sloot zich aan bij de Black Panther Party. Frequenteerde de Che-Lumumba Club, een tak van de Communistische Partij van Amerika. Werd op aansturen van Ronald Reagan twee keer ontslagen als universitair docent. Belandde op de Most Wanted-lijst van de FBI. Zat achttien maanden in de gevangenis. Groeide uit tot wereldwijd icoon. Het leven van activiste Angela Davis is omgeven door mythen. In haar wervelende autobiografie vertelt ze niet alleen haar eigen fascinerende verhaal maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld. Maar ook over de noodzaak om te sensibiliseren, organiseren en mobiliseren, bref, om de wereld te veranderen.

Originele titel: An autobiography, verschenen bij Haymarket Books in 2021

Op 5 in de Top5 non-fictie van De Standaard der Letteren (11-12/06/2022) – "Activiste Angela Davis vertelt niet alleen haar eigen verhaal, maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld."Details

  EAN :9789462673465
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Vertaler : Jan Reyniers
  Publicatie datum :  06-05-2022
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :226 mm
  Breedte :153 mm
  Dikte :37 mm
  Gewicht :674 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :400