Boeh!


Nederlands | 10-03-2022 | 260 pagina's

9789462673007

Paperback / softback


€ 22,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

‘Geschiedenis’, zo schrijft Nadia Fadil in haar voorwoord, ‘wordt door de overwinnaars geschreven. Voor minderheden en migranten geldt meestal dat geschiedenis door buitenstaanders geschreven wordt: journalisten, onderzoekers, hobbyisten, maar zelden door de betrokkenen zelf.’ Dit boek is anders. Na vijftien jaar strijd vertelt het feministische en antiracistische collectief BOEH! zélf zijn verhaal. Het is een relaas van niet-aflatend activisme tegen hoofddoekverboden en een slopende juridische strijd tegen het GO! Van het vermoeiend gevecht met de media ook. Van met vallen en opstaan weerwerk blijven bieden tegen de gestage normalisering van islamofobie en de dubbele discriminatie die vele vrouwen daardoor elke dag ervaren. Maar evengoed is het een historie van onderling zusterschap, vernieuwende ideeën, standvastig antiracisme, intersectioneel feminisme en... werken aan een betere samenleving.

Met bijdragen van Yasmina Akhandaf, Samira Azabar, Amina Belôrf, Laura Babiuk, Yousra Benfquih, Anissa Boujdaini, Sarah Bracke, Christina De Witte, Ida Dequeecker, Fikry El Azzouzi, Sarah El Massaoudi, Dalilla Hermans, Ciska Hoet, Sera Moon, Nawel Kalbi, Rachida Lamrabet, Lectrr, Aya Sabi, Samira Saleh, Stijn Smet, Nella van den Brandt, Anna Vleeshouwers. Redactie: Rachida Lamrabet

Nominatie Carla Atzema Soroptimistprijs 2024 - "BOEH! schuurt, zet aan tot nadenken en agendeert met hun terugblik een veel bredere discussie over normdenken, die op veel plaatsen scherper gevoerd moet gaan worden: in het recht, in de wetenschap, in de journalistiek." 

Lees alle (pers)reacties

Biografie

Samira Azabar is sociologe en doctoreert rond de politieke participatie van moslims. Daarnaast is ze cohost van de podcast Politicologica, lid van het 8 maart comité en sinds 2008 lid van BOEH!

Ida Dequeecker richtte in 1970 in Antwerpen mee Dolle Mina op, dat het radicale autonome feminisme in Vlaanderen lanceerde. Ze is medeoprichtster van de FemSocbeweging, lid van Furia en medeoprichtster en lid van BOEH!

Details

EAN :9789462673007
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  10-03-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :226 mm
Breedte :151 mm
Dikte :29 mm
Gewicht :510 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :260