Wat was er echt belangrijk in mijn academisch leven?


Nederlands | 21-01-2021 |

9789462672673

Paperback / softback


€ 12,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Over de ontwikkeling van de academische industriële cultuur, de groei van een beroemdheidscultuur en de publicatieterreur. Maar ook en vooral over geven, vormen, inspireren en democratisch zijn.

Tekst achterflap

“Twee van mijn maîtres à penser stierven relatief jong. Michel Foucault was 57, Erving Goffman 60. Het is zeer waarschijnlijk dat ook ik relatief jong zal sterven. Ik ben nu 58 en bij mij is medio maart 2020 kankerstadium 4 gediagnosticeerd. Als er plotseling heel weinig toekomst over is om te plannen, over te speculeren of van te dromen, gebruikt men zulke historische momenten vaak als een aansporing om na te denken over het verleden. De leidende vraag hierbij – een nogal voor de hand liggende – is: wat was er belangrijk?” Zo begint dit essay van Jan Blommaert. Wat was er echt belangrijk in mijn academisch leven? is de terugblik van een geëngageerde publiek intellectueel die een academische loopbaan op internationaal topniveau uitbouwde. Over de ontwikkeling van de academische industriële cultuur, de groei van een beroemdheidscultuur en de terreur van het publiceren. Maar ook – en vooral – over geven, vormen, inspireren en democratisch zijn. Zoals Ico Maly in zijn voorwoord schrijft: “Een uitnodiging aan docenten om de rol op te nemen van publiek intellectueel en democratisch pedagoog.”

Biografie

Jan Blommaert was hoogleraar taal, cultuur en globalisering en directeur van het Babylon studiecentrum aan Tilburg University. Naast zijn academisch werk publiceerde hij bij EPO veertien boeken. In 1993 kreeg hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn bijdragen over het migrantenvraagstuk. Hij overleed op 7 januari 2021

Details

EAN :9789462672673
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  21-01-2021
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :178 mm
Breedte :117 mm
Dikte :9 mm
Gewicht :71 gr
Status : Bestelbaar