Kapitalisme voor beginners


Nederlands | 11-04-2019 |

9789462671676

Paperback / softback


€ 19,90


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Een inleiding tot het economisch systeem dat zo dominant is dat de media het nog nauwelijks benoemen: kapitalisme.

Tekst achterflap

Het zou een vraagstuk uit een examen wiskunde kunnen zijn: hoe lang moeten de 300.000 kassiersters van Lidl werken vooraleer ze het vermogen van hun grote baas Dieter Schwarz evenaren? Meneer Schwarz zit op een berg van 37 miljard euro. De vrouwen aan de kassa verdienen gemiddeld 1.300 euro per maand. Zelfs wie het nieuws maar van op afstand volgt, begrijpt: de economie is een universum van haaien en jakhalzen. Maar om de vinger echt op de wonde te leggen heb je een breder kader nodig. Daarom schreef de Amerikaanse socioloog Vivek Chibber een inleiding tot het systeem dat zo dominant is dat de media het nog nauwelijks benoemen. Kapitalisme voor beginners, ondertussen in meer dan tien talen vertaald, valt uiteen in drie delen. In het eerste legt de auteur uit waarom kapitalisten en werkende mensen niet dezelfde belangen hebben. In het tweede zoomt hij in op de rol die de staat speelt in dit systeem. In het laatste focust hij op de rol van de werkende bevolking. Miljardair Warren Buffet wist het al: ‘Klassenoorlog bestáát en mijn klasse is aan het winnen.’ Wie zich daar niet bij wil neerleggen, moet dit boek lezen. Oorspronkelijke titel: The ABC’s of Capitalism. Verschenen bij Catalyst/Jacobin, 2018. Vertaald door Marina Mommerency. In samenwerking met Lava Tijdschrift, dat het boek voorzag van feiten en cijfers uit België, Nederland en Europa.

Biografie

Deel 1 9 Het kapitalisme begrijpen Deel 2 61 Het kapitalisme en de staat Deel 3 111 Het kapitalisme en klassenstrijd Noten 151

Inhoudsopgave

Vivek Chibber is professor sociologie aan de New York University. Hij is betrokken bij de gerenommeerde Amerikaanse tijdschriften Catalyst en Jacobin.

Details

EAN :9789462671676
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Vertaler : Maria Mommerency
Publicatie datum :  11-04-2019
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :196 gr
Status : Bestelbaar