Amerika tegen China


Nederlands | 17-12-2018 |

9789462671430

Paperback / softback


€ 29,90

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Een relaas over ideologie, media, diplomatie en wapens, maar ook over de bondgenootschappen van gisteren en van morgen, en over de rol van Rusland, India, Japan en Australië.

Tekst achterflap

China wordt steeds mondiger en agressiever. Het streeft economische en territoriale expansie na en de VS zijn de enige macht die niet aarzelt om daar tegen in te gaan, al dan niet met de hulp van bereidwillige bondgenoten. Zo luidt, kort samengevat, het verhaal dat we elke dag horen en lezen in de officiële berichtgeving. Maar klopt het ook? In Amerika tegen China. De nieuwe Koude Oorlog? zet historicus en China-deskundige Jude Woodward een en ander in perspectief. Ze gaat uit van de krijtlijnen die Obama uitzette en die zijn opvolger Trump heeft overgenomen: Washington moet en zal de onbetwiste leider van Azië en de rest van de wereld blijven. Met dat doel voor ogen zijn de VS bezig aan een omsingeling van China. Verbazend, zegt u? Wacht tot u Woodwards analyses over het uitlokken van handelsconflicten en -oorlogen leest. En ja, ook over de mogelijkheid van een grootschalige militaire confrontatie. Een relaas over ideologie, media, diplomatie en wapens, maar ook over de bondgenootschappen van gisteren en van morgen, en over de rol van Rusland, India, Japan en Australië. Oorspronkelijke titel: The US vs China: Asia’s New Cold War? Manchester University Press, 2017. Vertaald door Tineke Jager en Dirk Nimmegeers.

Biografie

Jude Woodward publiceert en spreekt over China en was er gasthoogleraar. Ze was adviseur internationale culturele uitwisseling van de toenmalige Londense burgemeester Ken Livingstone.

Details

EAN :9789462671430
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  17-12-2018
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :154 mm
Dikte :40 mm
Gewicht :709 gr
Status : Bestelbaar