De strijd om tijd

Nederlands | 05-12-2018 |

€ 20,00

   Tijdelijk niet beschikbaar


  Voeg toe aan mijn verlanglijst

      Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Pintelon sprokkelt verhalen, duikt in oude geschriften en kijkt over de landsgrenzen voor een inspirerend verhaal over hoe mannen en vrouwen morgen werk, zorg, engagement en me-time kunnen combineren.


Tekst achterflap

Met een voorwoord van Maaike Neuville Vroeger was tijd schaars, vandaag is het een wurggreep. Van ploetermoeders tot bumpervaders: voor steeds meer mensen is ‘druk, druk, druk’ het nieuwe normaal. Bij Olivier Pintelon begon het te knagen toen hij en zijn vrouw na de geboorte van hun zoon weer voltijds aan de slag gingen. Dan vroeg hij zich af: hoe doen andere ouders dat toch? Of hij bleef piekeren over wat de onthaalmoeder die ochtend had gevraagd: ‘Wanneer gaat mama vier vijfde werken?’ In De strijd om tijd onderzoekt hij of onze huidige werkweek nog aangepast is aan tweeverdieners. Want dat een dag maar vierentwintig uur en een week maar zeven dagen telt, daar valt weinig aan te doen. Maar is het een natuurwet dat het spitsuur van ons leven bestaat uit rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan? Pintelon sprokkelt verhalen, duikt in oude geschriften en werpt een blik over de landsgrenzen. Waarom experimenteert men in pakweg Zweden met de 30 urenweek terwijl dat idee hier taboe lijkt? Een inspirerend verhaal over hoe mannen en vrouwen morgen werk, zorg, engagement en me-time kunnen combineren.


Biografie

Olivier Pintelon is politicoloog en kernlid van denktank Minerva. Hij is (mede)auteur van verschillende studies over de kortere werkweek.Details

  EAN :9789462671409
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  05-12-2018
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :225 mm
  Breedte :152 mm
  Dikte :28 mm
  Gewicht :426 gr
  Status :Tijdelijk niet beschikbaar