Het Koerdisch Utopia

Nederlands | 11-12-2018 |

€ 23,50

   Beschikbaar   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Korte beschrijving/Annotatie

Op zijn reis door de 'Democratische Federatie van Noord-Syrië' is de auteur getuige van een uniek experiment: radicale basisdemocratie, gelijkheid tussen man en vrouw en etnisch-cultureel pluralisme.


Tekst achterflap

Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw. Hij publiceert onder andere in Vrede, Uitpers, Knack.be, De Wereldmorgen, en Mo*.


Biografie

In zijn wereldberoemde boek Utopia beschrijft de Engelse humanist Thomas More een ideale staat. Vijf eeuwen na de publicatie reist Ludo De Brabander door de ‘Democratische Federatie van Noordelijk Syrië’. Hij wrijft zich de ogen uit. Radicale basisdemocratie, gelijkheid tussen man en vrouw en etnisch-cultureel pluralisme: dan ben je ver van de clichés over de regio. De Brabander is getuige van een uniek experiment op de puinhopen van dit nu al jarenlang door oorlog geteisterde land. Maar tegelijkertijd stelt hij vast dat de weg naar Utopia met hindernissen bezaaid is. Zeker, de alliantie van Koerdische Volksbeschermingseenheden en hun bondgenoten boekt succes in haar strijd tegen Islamitische Staat. Maar wat als IS helemaal verdreven is? De Democratische Federatie van Noordelijk Syrië staat centraal in het geostrategische schaakspel dat regionale en internationale grootmachten in Syrië uitvechten. Een verhaal over mythes en het democratisch confederalisme als mogelijk model voor Syrië.Details

  EAN :9789462671300
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Publicatie datum :  11-12-2018
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :227 mm
  Breedte :153 mm
  Dikte :23 mm
  Gewicht :350 gr
  Status :Beschikbaar