Van mammoet tot Big Mac

een geschiedenis van onze voeding

Nederlands | 22-09-2017 |

€ 19,90

   Beschikbaar



   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro


Tekst achterflap

Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? Zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding voor de vrouw of een doem voor onze gezondheid? Van Dagelijkse kost tot Puur genieten: al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en kookprogramma's. Maar wie weet hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd? In Van mammoet tot big mac vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal achter wat op ons bord ligt. Een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van chemische monopolies.



Details

    EAN :9789462671171
    Auteur: 
    Uitgever :Epo, Uitgeverij
    Publicatie datum :  22-09-2017
    Uitvoering :Paperback / softback
    Taal :Nederlands
    Hoogte :227 mm
    Breedte :151 mm
    Dikte :26 mm
    Gewicht :496 gr
    Status :Beschikbaar