Samen de eetstoornis aanpakken


Nederlands | 13-01-2021 | 264 pagina's

9789088509773

Paperback / softback


€ 31,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

Wat te doen als je kind of naaste een eetstoornis heeft? Gelukkig is er inmiddels veel meer bekend. Dit boek vergroot kennis en inzicht en biedt vaardigheden die nodig zijn om je kind thuis te ondersteunen. Het boek geeft zowel praktische handvatten als strategieën om met stressvolle situaties om te gaan. Zo kun je je kind of naaste beter begrijpen en effectief ondersteunen. En komt dit ook de continuïteit van de behandeling ten goede. In dit boek wordt de éffectief bewezen Maudsley methode, familie-therapie beschreven. Dit is de eerste en enige vaardigheidstraining die werkt. Daarbij geven de auteurs vanuit persoonlijke ervaring advies over een aantal lastige onderwerpen die kunnen spelen bij eetstoornissen als anorexia, boulimia en binge eating. Tot slot komen ook valkuilen die herstel in de weg staan aan bod. Zo word je zo goed mogelijk toegerust je kind of naaste te ondersteunen. Dit boek is zowel voor professionals als voor ouders, partners en gezinnen die te maken krijgen met een eetstoornis van groot belang. Professor Janet Treasure OBE, PhD, is psychiater, verricht onderzoek en verzorgt onderwijs aan het King's College London en is verbonden aan de South London and Maudsley NHS Foundation Trust. Gráinne Smith, auteur en oud-leraar, heeft vele betrokkenen gesproken, zowel professionals als mantelzorgers. Anna Crane is huisarts en heeft persoonlijk ervaring met een eetstoornis. Zij traint artsen in opleiding en huisartsen in het diagnosticeren en ondersteunen van patiënten met een eetstoornis. Dit boek is in Nederland geïntroduceerd door Lot Sternheim PhD en Jojanneke Bijsterbosch MSc. Zij zijn als klinisch onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht en gespecialiseerd in eetstoornissen.

Biografie

Professor Janet Treasure OBE, PhD, is psychiater, verricht onderzoek en verzorgt onderwijs aan het King's College London en is verbonden aan de South London and Maudsley NHS Foundation Trust. Gráinne Smith, auteur en oud-leraar, heeft vele betrokkenen gesproken, zowel professionals als mantelzorgers. Anna Crane is huisarts en heeft persoonlijk ervaring met een eetstoornis. Zij traint artsen in opleiding en huisartsen in het diagnosticeren en ondersteunen van patiënten met een eetstoornis.

Inhoudsopgave

Inhoud Voorwoord 9 Inleiding 11 1 Gedeelde perspectieven – persoonlijke ervaring met een eetstoornis 19 2 Werken vanuit een gezamenlijk begrip van de ziekte – basiskennis over eetstoornissen 29 3 Gevolgen en bewustwording van de medische risico’s 41 4 Zorgen voor een naaste met een eetstoornis – de eerste stappen 48 5 Verschillende zorgstijlen van naasten 56 6 Stress, belasting en het ontwikkelen van veerkracht 69 7 Verandering begrijpen 81 8 Communicatie 96 9 Relatie tussen verlener en ontvanger van zorg 123 10 Sociale relaties: partners, broers en zussen en leeftijdsgenoten 136 11 Emotionele intelligentie en probleemoplossende vaardigheden voordoen 153 12 Omgaan met ondereten 163 13 Hoe te helpen bij eetbuien en purgeren 209 14 Omgaan met moeilijk gedrag 219 15 Reflecteren, evalueren – en ontspannen 247 Literatuur 259 Over de auteurs 261

Details

EAN :9789088509773
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Vertaler : Ditta Pater
Publicatie datum :  13-01-2021
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :228 mm
Breedte :150 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :428 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :264