Ondernemen(d) met autisme


Nederlands | 30-11-2018 | 152 pagina's

9789088508721

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 28,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

In Nederland wonen naar schatting 190.000 mensen met de diagnose autisme. Ruim twee derde van hen neemt niet deel aan het arbeidsproces. Zij hebben vaak het stempel ‘arbeidsgehandicapt’ en werk is meestal niet hun belangrijkste bron van inkomsten. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Het vinden en behouden van werk is voor mensen met autisme vaak een uitdaging. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Zo kan communicatie met collega’s of klanten relatief veel energie kosten. Ook kan overprikkeling ontstaan door omgevingslawaai of felle verlichting op de werkplek. Sommige werkgevers houden hier rekening mee door werkplekken of werktijden aan te passen. Andere werkgevers nemen mensen met autisme niet aan uit angst voor extra kosten, bureaucratie of vanwege andere vooroordelen. Een andere optie om aan werk te komen is zelf ondernemer te worden. Op die manier kan iemand met autisme zijn eigen werkzaamheden bepalen, zijn eigen tijd indelen en zijn eigen werkomgeving kiezen. Juist daarover gaat dit boek: de mogelijkheden van ondernemen met autisme en de voordelen die dit kan bieden. Naast inspirerende voorbeelden van ondernemers, hun adviezen en praktische tips komen ook aandachtspunten en valkuilen aan de orde.

Slogan/Promotie

Het vinden en behouden van werk is voor mensen met autisme vaak een uitdaging. Een optie om aan werk te komen is zelf ondernemer te worden. Op die manier kan iemand met autisme zijn eigen werkzaamheden bepalen, zijn eigen tijd indelen en zijn eigen werkomgeving kiezen. Daarover gaat dit boek: de mogelijkheden van ondernemen met autisme en de voordelen die dit kan bieden. Naast inspirerende voorbeelden van ondernemers, hun adviezen en praktische tips komen ook aandachtspunten en valkuilen aan de orde.

Biografie

Marijn Bon (1980) is contentspecialist en kreeg de diagnose Asperger nadat zij in 2012 haar baan had verloren. Na een tussenjaar om aan zichzelf te werken bleek het lastig werk te vinden. Een ondernemerstraining bood perspectief, maar specifieke tips voor iemand met autisme ontbraken. Daarom ging Marijn zelf op onderzoek uit. Dat was de aanleiding voor een serie interviews en uiteindelijk dit boek.

Details

EAN :9789088508721
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  30-11-2018
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :192 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :432 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :152