Liefdevol communiceren met jonge kinderen


Nederlands | 18-10-2018 | 192 pagina's

9789088508530

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 26,00


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Liefdevol communiceren met jonge kinderen is een inspirerend boek voor ouders, gast- ouders, pleegouders en andere opvoeders die nog beter willen leren omgaan met jonge kinderen.

Tekst achterflap

Met de komst van een kind heb je er ineens een heel boeiende en verantwoordelijke taak bij gekregen in je leven: het ouderschap. Liefdevol communiceren met jonge kinderen geeft je praktische handvatten om je ouderschap vorm en inhoud te geven. Dit boek beschrijft de opvoedingsmethode van dr. Thomas Gordon, de zogenoemde Gordon-methode. Deze methode leert je om bewust naar het gedrag van je kind te kijken en te luisteren en daardoor beter te begrijpen wat je kind met zijn gedrag wil zeggen. Je leert meer aandacht te besteden aan de achterliggende gevoelens en (onvervulde) behoeften van zowel je kind als van jezelf. Geïllustreerd met veel herkenbare voorbeelden uit het leven met kinderen van 0-6 jaar, zet Jantine Peters in acht hoofdstukken stap voor stap de principes van de Gordon-methode uiteen. Ieder hoofdstuk eindigt met praktische oefeningen om zelf met de principes aan de slag te gaan. Liefdevol communiceren met jonge kinderen is een inspirerend boek voor ouders, gastouders, pleegouders en andere opvoeders die nog beter willen leren omgaan met jonge kinderen.

Slogan/Promotie

Dit boek beschrijft de opvoedingsmethode van dr. Thomas Gordon, de zogenoemde Gordon-methode. Deze methode leert je om bewust naar het gedrag van je kind te kijken en te luisteren en daardoor beter te begrijpen wat je kind met zijn gedrag wil zeggen. Je leert meer aandacht te besteden aan de achterliggende gevoelens en (onvervulde) behoeften van zowel je kind als van jezelf.

Biografie

Jantine Gerda Peters (1962) is orthopedagoog en erkend Gordon-trainer. Ze heeft ruim dertig jaar ervaring met het begeleiden, trainen en adviseren van ouders en andere opvoeders.

Details

EAN :9789088508530
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  18-10-2018
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :221 mm
Breedte :197 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :568 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192