Perfectionisme


Nederlands | 21-12-2018 | 128 pagina's

9789088508493

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 23,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Perfectionisme ontstaat zodra het streven naar perfectie uit de hand loopt.

Tekst achterflap

Perfectionisme ontstaat zodra het streven naar perfectie uit de hand loopt. Dat is het geval wanneer degene die streeft naar het allerbeste zichzelf onrealistische eisen stelt. Het brengt burn-out, depressieve en angstige gevoelens, en gedachten over suïcide dichterbij. Wat kunnen we doen om perfectionisme te voorkomen of om te buigen naar gewoon goed? Wat weten we hierover? Met het streven naar perfectie in opleidingen, op het werk, in sport en in de kunst is niets mis. Het heeft de mensheid onnoemelijk veel voordelen opgeleverd. Maar zodra hele generaties het gevoel hebben ‘perfect’ te moeten zijn, is er wel wat aan de hand. Als veel, vooral jonge mensen, het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen die door anderen aan hen worden gesteld, moeten we ons zorgen maken. Het vreet aan hun zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde. Wat is perfectionisme nu eigenlijk? Hoe kunnen we het verklaren en is er wat aan te doen? Kunnen mensen zichzelf weerbaar maken tegen de eis of verwachting ‘perfect’ te zijn? Zou psychische hulp, yoga of mindfulness helpen? En moeten we daarnaast de oplossing niet ook zoeken in het opsporen en zo mogelijk beïnvloeden van de oorzaken? Dit boek geeft antwoord op al dit soort vragen en inspireert met veel nieuwe inzichten. Het is geschreven voor tal van professionals als psychologen, coaches, decanen maar ook voor mensen die hier zelf last van hebben.

Slogan/Promotie

Wat is perfectionisme nu eigenlijk? Hoe kunnen we het verklaren en is er wat aan te doen? Kunnen mensen zichzelf weerbaar maken tegen de eis of verwachting ‘perfect’ te zijn? Zou psychische hulp, yoga of mindfulness helpen? En moeten we daarnaast de oplossing niet ook zoeken in het opsporen en zo mogelijk beïnvloeden van de oorzaken?

Biografie

Jaap van der Stel is expert op het gebied van perfectionisme en zelfregulatie en lector Geestelijke Gezondheidszorg aan de Hogeschool Leiden.

Details

EAN :9789088508493
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  21-12-2018
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :160 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :230 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :128
Keywords :  perfect;perfectionisme