Ruzie in de relatie


Nederlands | 21-05-2021 |

9789088506796

Paperback / softback


€ 24,90

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Tegenwoordig vormt liefde meestal het fundament van een partnerrelatie. We hopen deze liefde voor altijd te koesteren. Toch worden jaarlijks veel liefdesrelaties verbroken: ruzies zorgen voor trouble in paradise. Dat is jammer, want juist door de wederzijdse verwijten wordt duidelijk wat om aandacht vraagt binnen de relatie. Immers, achter elk verwijt schuilt een wens. Ruzies ontstaan door meningsverschillen. Hoe kun je daar constructief mee omgaan? Op welke manier kun je ervoor zorgen dat je de kracht van het oneens zijn in het voordeel van jullie relatie laat werken? Hoe kun je investeren in een goed potje ruziemaken, zodat jullie relatie weer liefdevol wordt? Friedrich Glasl, Lianne van Lith en Jocelyn Weimar geven concrete handvatten hoe je positief kunt omgaan met ruzies in de relatie. Ze bespreken de verschillende patronen en gradaties die kenmerkend zijn voor relatieconflicten. Ze baseren zich hierbij op de theorie over conflictescalatie van Friedrich Glasl. Daarnaast bespreken ze in dit boek liefde en relaties in het algemeen en geven ze een kort overzicht van de geschiedenis van relaties. In Ruzie in de relatie wisselen theorie en alledaagse, sprekende voorbeelden elkaar af. Het maakt dit boek voor iedereen interessant om te lezen, of je nu in een relatie zit of er beroepshalve mee te maken hebt.

Biografie

Consultant en trainer voor organisatie-ontwikkeling, mediator en opleider in Mediation en conflictmanagement. Studeerde politieke wetenschappen, psychologie en filosofie. Werkte in de periode 1966-1985 in Nederland als senior consultant van het NPI- Instituut voor Organisatieontwikkeling. Promoveerde in 1967 op conflictbeheersing in de internationale politiek en vervolgens in 1983 de habilitatie in Organisatiewetenschappen en Conflict Studies aan de Universiteit van Wuppertal, docent aan universiteiten in Oostenrijk, Armenië, Duitsland, Engeland, Finland, Georgië, Nederland, Rusland, Zwitserland en Zuid-Afrika. In 1984 was Glasl de mede-oprichter van Trigon Development Consulting en woont hij sinds 1985 in Oostenrijk (Salzburg). Glasl is auteur van circa 150 publicaties over organisatieontwikkeling en conflictbeheersing en is mede bekend om de door hem ontworpen Escalatieladder. Lianne van Lith is MfN Registermediator/Familiemediator van het eerste uur. Sinds 2000 heeft Lianne als opleider diverse (mediation/ conflictmanagement) opleidingen ontwikkeld en hebben honderden mensen naar grote tevredenheid een korte workshop of meerdaagse opleiding ontwikkeld en/of gegeven door Lianne gevolgd. Om met haar voeten in de klei te blijven staan, onderhoudt Lianne (sinds 2000) haar eigen mediationpraktijk in Alkmaar, waar zij ook met enige regelmaat wordt benoemd als Bijzondere curator in Jeugdzaken. Sinds 2019 is zij als mede-eigenaar verbonden aan de multi disciplinaire praktijk voor jeugd en volwassenen Samen in Spel. Vanuit deze praktijk biedt Lianne o.a. de door haar ontwikkelde methode voor ouders en kinderen in vechtscheidingssituaties DEES aan. Naast trainen en mediaten is schrijven een passie van Lianne. Zo schreef zij o.a. voor SWP Bang, boos, blij, een helpboek voor kinderen met gescheiden ouders, herschreef zij naar het Nederlands En de kinderen scheiden mee, Het Zandkastelenprogramma en het boek De ScheidingsNavigator. Het boek voor jongeren met gescheiden ouders “Ouders uit elkaar, heb ik dat!” staat tevens op haar naam. De meest actuele titel is het boek De Conflictloods en de daarbij behorende opleiding. Jocelyn Weimar is mediator, trainer, onderzoeker en auteur op het gebied van irritaties en conflicten, en geeft naast haar eigen mediationpraktijkvoering in Culemborg, lezingen en workshops op haar vakgebied aan diverse beroepsgroepen. Als trainer is zij verbonden aan Medling academy.

Inhoudsopgave

Inhoud INLEIDING 7 LEESWIJZER 9 DEEL 1 RELATIES 1 Liefde in de relatie 13 2 Soorten relaties 19 3 Een kleine geschiedenis van relaties 23 4 Veranderingen in de relatie 39 DEEL 2 HET FENOMEEN VAN RUZIE IN DE RELATIE 5 Waarom maken we ruzie? 49 6 Soorten ruzies 55 7 Waar gaan ruzies over? 67 8 We zijn zelf de oorzaak van onze ruzies 71 9 Verschillende behoeften aan contact in de relatie 77 DEEL 3 HET VERLOOP VAN RUZIE IN DE RELATIE 10 Ruziesignalen 83 11 Van verschil moet je het hebben 87 12 Hebben we ruzie? 91 13 Toenemende verwikkelingen 95 14 Hete en koude conflicten: verhitte en onderkoelde ruzies 103 15 Temperatuurverschillen 111 16 Verschillend ruziegedrag, verschillende aanpak 117 17 Hoe ruzies escaleren 123 DEEL 4 REMEDIES TEGEN RUZIE IN DE RELATIE 18 Ruzie in de tent, wat nu? 153 19 Wanneer is er hulp nodig? 165 6 20 Keer- en kantelpunten 183 21 Verander de situatie, begin bij jezelf 191 22 De-escaleren kun je leren 195 EPILOOG 205 BRONNEN 207 OVER DE AUTEURS 213

Details

EAN :9789088506796
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  21-05-2021
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :160 mm
Dikte :13 mm
Gewicht :383 gr
Status : Bestelbaar
Keywords :  bemiddeling;mediation;relatie;ruzie;scheiden