De giraf en de jakhals in ons


Nederlands | 15-11-2018 |

9789088503870

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 17,90


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Korte beschrijving/Annotatie

Een inspirerend boek waarin de lezer ervaart wat geweldloos communiceren inhoudt.

Tekst achterflap

Marshall Rosenberg, de grondlegger van Nonviolent Communication ofwel Geweldloos Communiceren, koos twee dieren om zijn ideeën krachtig en duidelijk over te brengen: de jakhals en de giraf. Zij staan symbool voor twee kwaliteiten in ons. De jakhals is resultaatgericht, dwingend en autoritair. De giraf is zowel zachtaardig als sterk, kijkt met mildheid naar wat zich aandient, communiceert vanuit zijn hart en zoekt naar verbinding en helderheid. Justine Mol wil duidelijk maken dat het mogelijk is de jakhals te accepteren en ruimte te geven, en tegelijkertijd giraf te kunnen zijn, vanuit een diepe wens bij te dragen aan geluk en vrede voor iedereen. De giraf helpt de jakhals zich te uiten waardoor zijn meedogenloosheid kan veranderen in mededogen. Justine Mol beschrijft de jakhalzenkanten en giraffeneigenschappen, geeft tips en laat mensen aan het woord in hun giraf- of jakhalsmoment. Een inspirerend boek waarin de lezer ervaart wat geweldloos communiceren inhoudt. Justine Mol schreef eerder Opgroeien in vertrouwen. Opvoeden zonder straffen en belonen Zij is internationaal gecertificeerd trainer Nonviolent Communication volgens het gedachtengoed van Marshall Rosenberg.

Slogan/Promotie

Marshall Rosenberg, de grondlegger van Nonviolent Communication ofwel Geweldloos Communiceren, koos twee dieren om zijn ideeën krachtig en duidelijk over te brengen: de jakhals en de giraf. Zij staan symbool voor twee kwaliteiten in ons. De jakhals is resultaatgericht, dwingend en autoritair. De giraf is zowel zachtaardig als sterk, kijkt met mildheid naar wat zich aandient, communiceert vanuit zijn hart en zoekt naar verbinding en helderheid. Justine Mol wil duidelijk maken dat het mogelijk is de jakhals te accepteren en ruimte te geven, en tegelijkertijd giraf te kunnen zijn, vanuit een diepe wens bij te dragen aan geluk en vrede voor iedereen. De giraf helpt de jakhals zich te uiten waardoor zijn meedogenloosheid kan veranderen in mededogen. Justine Mol beschrijft de jakhalzenkanten en giraffeneigenschappen, geeft tips en laat mensen aan het woord in hun giraf- of jakhalsmoment. Een inspirerend boek waarin de lezer ervaart wat geweldloos communiceren inhoudt.

Biografie

Justine Mol (1949) heeft een internationale opleiding tot trainer Nonviolent Communication/Geweldloos Communiceren gehad en is gediplomeerd Zen-Coach volgens Kare Landfald (Zweden). Je zou kunnen zeggen dat haar leven en werk religieus getint is, waarbij religie de volgende betekenis heeft. 'Er is maar één land - de wereld; er is maar één volk - de mensheid; er is maar één religie - de liefde.' Justine blijft in ontwikkeling door het lezen van boeken en het volgen van cursussen op het gebied van klank, bewegen, spel, opvoeden, liefde en uiteraard communicatie. Ze vertaalt en schrijft boeken en artikelen op het gebied van leren en opvoeden met hart en ziel. Iedere volwassene die geweldloos wil leren communiceren is welkom bij Justine. Zij werkt met groepen en individueel. Zij geeft Zen-Coach sessies in Vorden (Gld) waar zij woont en ook telefonisch. Justine Mol (1949) komt uit een katholiek gezin met tien kinderen en heeft zelf drie kinderen opgevoed. In 1999 is zij in contact gekomen met Geweldloos Communiceren van Marshall Rosenberg en in september 2004 werd zij gecertificeerd als internationaal trainer Nonviolent Communication. In deze periode ging zij ook atikelen schrijven, o.a. voor Educare en vertaalde zij boeken uit het Engels van het HeartMath Institute ( Hartfocus en Kinderen leren hun hart te gebruiken, te bestellen via www.aps.nl). Zelf schreef zij twee boeken: Opgroeien in Vertrouwen (2005) en De Giraf en de Jakhals in Ons (2007). Daarnaast geeft zij trainingen en lezingen, begeleidt zij mensen via individuele coaching en ontwapent zij teksten, zoals leveringsvoorwaarden en brieven. Zij geeft ook een coachopleiding geweldloos communiceren. Justine beleeft deze laatste jaren als een geheel nieuwe fase in haar leven. Wat zij daarvoor gedaan heeft ziet zij als een ontwikkelingsweg die een bodem creëerde waarop zij als trainer Geweldloos Communiceren en auteur kon gedijen. Zij is een korte tijd lerares Engels geweest en daarna 25 jaar logopediste, heeft naar een verbinding met het spirituele gezocht door te lezen en cursussen te volgen o.a. op het gebied van edukinesiologie, reiki, het Keltisch Christendom verschillende kunstuitingen en antroposofie. In 2004 volgde zij een jaartraining aan de Akademie voor Sociale Kunst in Leiden. Leven betekent voor haar blijven ontwikkelen.

Inhoudsopgave

Voorwoord van Marshall Rosenberg 7 Inleiding 9 1. Kennismaking met de jakhals en de giraf 14 2. Marshall Rosenberg en Geweldloos Communiceren 21 3. Kunnen we de jakhals niet wegdoen en gewoon giraf worden? 36 4. Het verschil tussen giraf zijn en doen alsof 48 5. Luisteren met giraffen- of met jakhalzenoren 62 6. Ook jij kunt wonderen verrichten 70 7. Jakhalzen tegen een ander, wat zegt dat over jezelf? 80 8. Jakhalzen- en giraffentaal 88 9. Maatschappelijke verandering 100 10. De jakhals en de giraf bij andere auteurs 110 Nawoord 119 Literatuur 123 Over de auteur 126

Details

EAN :9789088503870
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  15-11-2018
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :199 mm
Breedte :126 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :162 gr
Status : Bestelbaar
Keywords :  geweldloos communiceren;marshall rosenberg;nonviolent communication