Wonderlijke binnenwereld


Nederlands | 12-10-2017 |

9789085606826

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 21,00


 Product store stocks

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro
Tekst achterflap

De binnenwereld is alles wat er vanbinnen gebeurt: gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, beelden, muziek, herinneringen, fantasieën, het Ik. Onze gedachten en gevoelens hebben veel invloed op ons gedrag en de keuzes die we maken. Ze bepalen daardoor voor een groot deel ons leven. Soms zit de binnenwereld ons in de weg. Dan hebben we nare gedachten en nare gevoelens en verliezen we de controle over ons gedrag.
In dit boek wordt uitgelegd wat er in de binnenwereld gebeurt en hoe dat werkt. Je leert daarmee je gedachten en gevoelens beter te begrijpen en je leert er woorden aan te geven, waardoor je er makkelijker over kan praten. Je kan het boek lezen als je nieuwsgierig bent naar de binnenwereld en je kan het lezen als je wilt leren omgaan met nare gedachten of gevoelens.
Naast informatie en voorbeelden vind je veel praktische oefeningen om mee aan de slag te gaan. Je wordt aan het denken gezet over wie je wilt zijn en wat je belangrijk vindt in jouw leven.


Dit boek is geschreven voor kinderen en jongeren en voor de mensen om hen heen. De rode draad in het boek is de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), een nieuwe therapievorm waarvan de leertheorie (onder andere Cognitieve Gedragstherapie) en recent onderzoek naar gedachten en taal de basis vormen. Het verscheen eerder onder de titel 'Denken, voelen, doen'.

Maaike Steeman is GZ psycholoog en werkt bij GGZ-instelling Invivo Clinics. Zij is getrouwd en moeder van twee dochters. Sinds 2007 is zij bezig met ACT. Het leerproces om zich deze therapie eigen te maken heeft haar eigen leven verrijkt. Zij ziet in de dagelijkse praktijk hoe cliënten opbloeien met behulp van ACT en hun leven meer in eigen hand nemen.

Biografie

Maaike Steeman (1975) is Gezondheidszorgpsycholoog BIG. Ze studeerde aan de Universiteit Utrecht en bij de RINO Utrecht. Haar expertise ligt bij de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), waar zij vanaf 2007 uitgebreid in is geschoold. Ze is actief lid van de ACBS BeNe, de Nederlandstalige chapter van de ACBS (Association for Contextual Behavioral Science).Maaike werkt vanaf 2002 in de ggz als GZ-psycholoog en heeft samen met een collega een praktijk gericht op de ggz, ACT-Psychologen. Daarnaast heeft ze een trainingsbedrijf Skills to ACT. Ze traint mensen die in het onderwijs werken in ACT-vaardigheden. ACT heeft haar gegrepen en heeft een grote invloed gehad op haar professionele leven en persoonlijke leven. Het is een manier van werken en beschouwen die ruimte geeft om een heel mens te kunnen zijn en geeft handvatten om met de uitdagingen die een menselijk leven in zich heeft, om te kunnen gaan. Er wordt uitgegaan van universele psychologische processen en universeel lijden van de mens. De cliënt en de therapeut zijn dus gelijkwaardig, ze zitten in hetzelfde schuitje. De methode is sterk experiëntieel gericht, is creatief en gaat uit van de potentie van kracht en groei in ieder mens

Inhoudsopgave

Inhoud samenvatting oefeningen kader met moeilijke woorden 1 De wonderlijke binnenwereld, wat is dat? 6 2 Waarom hebben we een binnenwereld? 10 3 Waar wordt onze binnenwereld gemaakt? Wat doen onze hersenen? 12 4 Kunnen we sturen wat onze hersenen doen? 17 5 Supergoed overleven en supergelukkig? 31 6 Het verstand: een ijverige Denkmachine 38 7 Een ijverige Denkmachine of een té ijverige Denkmachine? 46 8 Gedachten zijn niet wat ze zeggen dat ze zijn 58 9 Gevoelens: De Holbewoner 68 10 Hoe veroorzaakt de Holbewoner lijden? 77 11 Laat gevoelens golven, ze komen en gaan vanzelf 82 12 Alles komt samen 92 13 Hoe doen volwassenen dat? 96 14 Tot slot 98 Voor ouders, leerkrachten, kindertherapeuten en iedereen die met kinderen omgaat 99 Voor meer informatie 111 Dankwoord 115

Details

EAN :9789085606826
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  12-10-2017
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :242 mm
Breedte :171 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :304 gr
Status :Niet bestelbaar